Sűrű a dorogi birkózók naptára
  Sűrű a dorogi birkózók naptára

A dorogiak egy aranyérmet, három ezüstérmet és öt bronzérmet szereztek.

Hazai eredmények:

35 kg: 2. Szányi Áron (Dorogi NC)

 3. Spányik Ákos (Dorogi NC)

38 kg: 2. Hódi Erik (Dorogi NC)

 5. Gremsberger Bertalan (Dorog)

 5. Bádi Balázs (Dorog)

42 kg: 1. Lévai Tamás (Dorogi NC)

 3. Putnoki Zsolt (Dorogi NC)   

46 kg: 2. Vitek Dáriusz (Dorogi NC)

 3. Takács István (Dorog-BVSC)  

50 kg: 5.Rajos Richárd (Dorog)

58 kg: 3. Klányi Krisztofer (Dorogi NC)

63 kg: 3.Vitek Kálmán (Dorogi NC)

 

Remek és nagy siker volt a birkózó olimpikonok látogatása Dorogon

Október 10-én a dorogi Művelődési Házban világklasszisok vendégeskedtek a magyar kötöttfogású válogatott és edzőik részvételével. Eljött Kiss Balázs világbajnok, Bácsi Péter Európa-bajnok, olimpiai 5. helyezett, Módos Péter olimpiai bronzérmes, Lőrincz Tamás Európa-bajnok és olimpiai ezüstérmes, Lőrincz Viktor Európa-bajnoki bronzérmes, Világkupa győztes, Kozák István Egyetemi világbajnok, edzőik Takács Ferenc,  Sztuhács György szövetségi kapitány, Bacsa Ferenc a magyar utánpótlás-szakág vezetője, valamint Bacsa Péter, a magyar bíróbizottság elnöke, a londoni olimpián résztvevő bíró.

A rendezvényt Tittmann János, Dorog polgármestere nyitotta meg üdvözlő köszöntésével, majd a videó összefoglalók után a versenyzők élménybeszámolókkal, érdekes tapasztalataikkal, sztorikkal és a jövőbeni céljaikkal ismertették meg a teltházas közönséget. A bemutatkozóknál a hatalmas taps és a közönség hangorkánjából érezni lehetett a sportolók népszerűségét, és nem maradhatott el a „szép volt fiúk! szép volt fiúk!” lelkes buzdítás sem.

 A versenyzők eltökélten beszéltek a jövőről: a közeljövőben legnagyobb céljuknak a Budapesten megrendezésre kerülő világbajnokságot jelölték meg, és a továbbiakban az összes versenyző a riói olimpiát látja a szeme előtt, ahol az olimpiai bajnoki cím a kitűzött cél – nyilatkozták a londoni olimpia érmesei.

Az igényes és nagy sikerű ankétot követően autogram-kérők hada ostromolta a vendégeket, akik szívélyesen tettek eleget a közös fotózásnak, majd az érdeklődőknek is szívesen válaszoltak a közönségtalálkozón. Lőrincz Tamás olimpiai ezüstérmes, és Módos Péter olimpiai bronzérmes birkózók érmeiket is elhozták és lehetőséget adtak arra, hogy bárki megnézhesse, megérinthesse személyesen is.

    2019. július 22. Magdolna

Info Birkózóinknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráció | Új jelszó