Pilismarót is megjelent a birkózó térképen -Serdülő rangsorverseny
  Pilismarót is megjelent a birkózó térképen -Serdülő rangsorverseny

 

 

2016.03.13.Serdülő kf. rangsorverseny - Pilismarót

Az idei év első kötöttfogású serdülő rangsorversenyét a Dorogi NC rendezte meg Pilismaróton, ahol 191 birkózó mérhette össze a tudását.Pilismaróton már második éve folyik a birkózás Székely Gyula vezényletével az Esztergomi Spartacus égisze alatt, aki ezúttal a versenyrendezésben és lebonyolításban vállalt nagy feladatot, ugyanis közel 200 fő küzdött meg 3 szőnyegen. A rendezésre nem lehetett panaszunk viszont az eredményeket tekintve elmaradt a megszokott aranyeső, ugyanis mindössze egy aranyérmet sikerült bezsebelnünk Klányi Krisztofer révén.

A legkisebb súlycsoportban, 35 kg-ban csak öt versenyző mérlegelt, köztük  Keppler Ákos, akinek két győzelemmel és két vereséggel a bronzérmet sikerült megszereznie.

38 kg-ban már sűrűbb volt kicsit a mezőny, összesen 15 versenyző mérlegelt, köztük 3 dorogi birkózó is Vitek Amadeusz, Kovács Gábor és Hódi Bálint személyében. Vitek Amadeusz érezhetően formán kívül birkózott, hiszen a súlycsoport egyik esélyese ő volt, de alul maradt a Diósgyőri színekben versenyző Zurai Rajmunddal szemben, aki aztán meg is szerezte az aranyérmet. Ama ezután sem tudott lendületet venni és a vigaszági mérkőzését is elvesztette, ami a kiesést jelentette számára. Hódi Bálint hónapról-hónapra javuló formát mutat, hiszen remek birkózással, nagy riválisokat is maga mögé utasítva a 3. helyet sikerült megszereznie magának. Kovács Gábor egy héttel ezelőtt saját korosztályában megnyerte a rangsorversenyt és most egy korosztállyal feljebb az idősebbek között is egészen a döntőig menetelt, ahol a diósgyőri versenyző nagy csatában őt is legyőzte.

42 kg-ban Horváth Vanessza egyeduralkodónak számít a lányok között a saját súlycsoportjában, azonban most a fiúk között próbált szerencsét, ahol egészen a döntőig tudta magát birkózni, ott azonban az ESMTK-s Tösmagi Attila erőfölényével már nem tudott mit kezdeni, így az előkelő 2. helyet szerezte meg magának.

46 kg-ban két dorogi birkózó is érdekelt volt, Dóczi Mátyás és Spányik Ákos, mindketten bronzérmet szereztek.

54 kg-ban a szintén még diáknak számító Kovács Gergely remek birkózással a 3. helyet sikerült megszereznie. Ugyanebben a súlycsoportba indult Gremsberger Edvin is, azonban sajnos helyezést nem sikerült elérnie.

63 kg-ban szintén három dorogi versenyző képviseltette magát, mégpedig Frank László, Borbély Patrik és Kapás Máté, de érmet egyiküknek sem sikerült szereznie. A versenyen ebben a súlycsoportban mérlegeltek a legtöbben, szám szerint 26-an. Korábban már Frank László és Kapás Máté is ért el nagyszerű eredményeket országos és diákolimpiai bajnokságokon, azonban legközelebb az éremhez mégis Borbély Patrik volt most, aki három győztes mérkőzés után már csak egy meccsre volt attól, hogy éremért birkózhasson, de ott már nem sikerült győzedelmeskednie. Tehát nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy mindhárom versenyzőnknek bele kell még erősödnie ebbe a súlycsoportba.

69 kg-ban két versenyzőnk indult Rajos Richárd és Klányi Krisztofer. Sajnos Ricsinek nem sikerült most helyezést elérnie, Krisztofer viszont bizonyítva azt, hogy magasan a súlycsoportja felett áll, nem talált legyőzőre és felállhatott a dobogó legmagasabb fokára.

A Dorogi NC végül 1 aranyérmet, 2 ezüstérmet és 6 bronzérmet szerzett, összesített csapatversenyben pedig a második helyezést sikerült elérnie, mindössze egy ponttal lemaradva az első helytől.

Fényképek, katt ide>>>

Videók, katt ide>>>

Teljes eredménylista, katt ide>>> 

    2019. július 24. Kinga, Kincső

Info Birkózóinknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráció | Új jelszó