Nem csak a mérkőzések voltak látványosak a birkózó Diákolimpián
  Nem csak a mérkőzések voltak látványosak a birkózó Diákolimpián

 

2016.04.09 Kötöttfogású Diákolimpia IV. korcsoport, ESMTK

Számos versenyt megjártunk már az évek során, de amit az ESMTK csapata 10. évfordulójára rendezett az rengeteg  nemzetközi versenyt felül teljesített mint hangulatban mint kivitelezésben és látványosságban. A hangulatért a közel 270 induló is felelős volt. Mint ahogyan pénteken úgy szombaton is online közvetítésen lehetett végig kísérni a Diák IV-es korcsoport Diákolimpiai mérkőzéseit, melyek nem kevésbé voltak izgalmasak és látványosak mint az ezt megelőző napok összecsapásai. A Dorogi NC diák versenyzői is képviselték egyesületüket, nem is kis sikerekkel.

A 35 kilógrammosok mezőnyében Keppler Ákos személyében szállította az első dobogós helyezést. A nap folyamán 4 mérkőzése volt Ákosnak melyből hármat magabiztos birkózással könnyedén meg is nyert. Sajnos az utolsó mérkőzésen egy lenti szituációt követően, hatalmas bírói tévedésből fakadóan 6 pontos hátrányát már nem tudta ledolgozni.

38 kilogramm dorogi képviselője Vitek Amadeusz volt aki ugyan a diákolimpiát megelőző rangsor versenyen nem teljesített valami fényesen azért az egyik fő versenyére hozta a tőle megszokott felépített céltudatos munkát mérkőzésről mérkőzésre, így az első DNC aranyat Ő szerezte meg.

42 kilóban Spányik Ákostól vártuk a legfényesebb medált, sajnos a döntőben a hazai pályán versenyző Tősmagi Attilától szenvedett vereséget így a második ezüstérmet nyerte meg csapatának.

46 kilógrammos súlycsoportban Dóczi Mátyás fantasztikus és összeszedett birkózásával, akaratosságával egészen a döntőig menetelt, ahol iszonyatosan nagy iramot kezdtek el birkózni, sajnos Matyi ellenfele erősebb volt és egy hajszállal de sajnos győzni tudott Matyi ellen. Matyi szerezte meg a 3. ezüstérmet Dorognak.

69 kilós súlycsoportban a második aranyérmet Klányi Krisztofer tudhatta magáénak, aki egész nap szenzációs birkózással sorra nyerte a mérkőzéseit.

Összegzésképpen a Dorogi NC mérlege a szombati napon: 2 arany és 3 ezüst.

Gratulálunk a csapatnak!

Eredmények:

Diák IV. korcsoport 2001-2002-ben születettek (kötöttfogás):

35kg (4 fő):2. Keppler Ákos

38kg (7 fő):1. Vitek Amadeusz

42kg (14 fő):2. Spányik Ákos

46kg (17 fő):2. Dóczi Mátyás

69kg (28 fő):1. Klányi Krisztofer

Teljes eredménylista, katt ide>>>

Fényképek, katt ide>>>

Videók, katt ide>>> 

    2019. július 24. Kinga, Kincső

Info Birkózóinknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráció | Új jelszó