Lévai Tamás juniorok között is a döntőig menetelt
  Lévai Tamás juniorok között is a döntőig menetelt

 

2016.03.20. Junior ORV kf. birkózó válogató verseny, Dorog

A szombati kadet kötöttfogású verseny másnapján vasárnap a junior korosztály is szőnyegre lépett a dorogi sportcsarnokban, ahol rendkívül színvonalas rendezés közepette 9 ország vonultatott fel versenyzőt az Olimpiai Reménységek Versenye nevet is viselő nemzetközi megméretetésen.A legnagyobb dorogi sikert Lévai Tamás szolgáltatta  mert a még kadet korcsoportú Lévai Tamás a szombati naphoz hasonlóan a fináléig birkózta magát, csak az első nap 69 kg-ban, a második nap 74 kg-ban, és a juniorok közül is csak az amerikai tudta megállítani, ezzel a kadet aranyérem mellé egy ezüstérmet is bezsebelt.

Csehország, Egyesült Államok Észtország, Lengyelország, Litvánia, Moldova, Románia, Szlovákia, és tizenhét magyar klub indulóinak jelenlétében került megrendezésre a már hagyománnyá vált  6. Fekete Gyémánt Kupa junior kötöttfogású megmérettetés, amit a kadethoz hasonlóan, két szőnyegen, reggel 9 órától bonyolítottak le. Az idei év első kötöttfogású junior válogatója izgalmas mérkőzéseket hozott, ahol viszont a dorogiak közül a még junior korú Torba Erik és Lévai Zoltán nem vett részt, ugyanis ők mindketten elsők lettek a Mogyoródon megrendezett U23-as Országos-bajnokságon, ezzel kivívva az Európa Bajnokságon való részvételt, ami a következő hétvégén a bulgáriai Ruszéban kerül megrendezésre.

 A dorogi birkózók közül Papp Bertalan 84 kg-ban ezüstérmet nyert, bár az aranyérem szinte a nyakában volt, mert a fináléban 6:0-ás vezetésnél hibázott és úgy kapott ki két vállal. Szinte ugyan ez elmondható Érsek Róbertről aki a 96 kg-os súlycsoportban bronzérmet szerzett, csak ő nem a fináléban hibázott vezető helyzetben, hanem még a selejtezők során.

A súlycsoportok dorogi helyezései:

55kg (10 fő):10. Szányi Áron 

74kg (13 fő):2. Lévai Tamás , 7. Kismóni Móric, 12. Vitek Dárius 

84kg (14 fő):2. Papp Bertalan

96kg (10 fő):3. Érsek Róbert, 8. Vátzi Roland 

Csapatpontverseny:
1. Magyarország 79 pont

2. Lengyelország 41 pont

3. Románia 20 pont

Teljes eredménylista, katt ide>>>

Fényképek, katt ide>>>

Videók, katt ide>>>

    2019. július 24. Kinga, Kincső

Info Birkózóinknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráció | Új jelszó