Két dorogi birkózó az U23-as válogatottban
  Két dorogi birkózó az U23-as válogatottban

 

2016.02.20.U23-as Kf. birkózó Országos-bajnokság, Mogyoród

 

Az U23-as kötöttfogású birkózó országos bajnokságot Mogyoródon rendezték meg. A dorogiak kiválóságai közül ketten, Torba Erik és Lévai Zoltán aranyérmet szereztek és ezzel az eredménnyel kivívták a válogatottságot a 23 évesek korosztályában, így ők már biztos, hogy utaznak Bulgáriába az Európa-bajnokságra.

Az erős mezőnyben versenyzőink kiválóan teljesítettek, Torba Erik az 59 kg-ban először Jász Mártont (Pénzügyőr) verte 9:0-ra, majd az egri Varga Vilmost fektette két vállra, a döntőbe jutásért a Vasas versenyzőjét Galajdát intézte el 10:0 és tus győzelemmel. Döntőben a régi nagy rivális Eriknél két évvel idősebb Kovács Márk (FTC) már jobban megnehezítette a dolgát, de a mérkőzés vége felé a dorogi legény villant és meg sem állt a technikai tusig 9:1.

Lévai Zoltán címvédőként érkezett a bajnokságra, de ugrott egy súlycsoportot és az idei évtől a 75 kg-os kategóriában fog versenyezni. 4 mérkőzése volt, elsőn a Csepeli Rizmajer Antalt 10:1 arányban győzte le, 2.fordulóban a fradi kiválóságát Gégény Dominikot verte meg 9:0-ra, Zolit a harmadik mérkőzésén sem lehetett megállítani az orosházi Sepeczán Jánost 8:0-ra verte, majd az utolsó körben az ESMTK versenyzője próbálta útját állni, de ezen a napon nem lehetett és ezt bizonyította is a 8:0-ás technikai tus győzelmével.

Dicséret illeti a 85 kilogrammos Papp Bertalant is aki egészen a döntőig menetelt, bár ott szoros kiélezett csatában 2:0-ra kikapott a Szilvássy Eriktől, de a 2.hely dicséretre méltó.

Tóth Martin a 66 kg-os kategóriában szintén remek teljesítményt nyújott és ezüstérmet nyert. Érsek Róbert a maga 18 évével még "zöld fülű" a 23 évesek között, de ez a birkózásán nem látszott, a Kadet EB 3. és VB 2. dorogi szórta az akciókat és gyűjtötte a pontokat ez által a győztes mérkőzéseket, mígnem a döntőben találta magát. Ott sajnos meg kellett hajúlnia a jobb előtt, mert a rendkívül rutinos 3 évvel idősebb Török Zsolt (FTC) várta, aki Kadet és Junior EB-n, VB-n már többször volt érmes, kikapott ugyan Robi de nyert egy ezüst érmet, ami nagyon fényesen csillog.

A 23 évesek kötöttfogású Országos-bajnokság csapatversenyben a győzelem nem is volt kérdés ilyen remek eredmények után.

A súlycsoportok dorogi helyezései:
59 kg (15): Torba Erik I. hely (Dorogi NC)
66 kg (5): Tóth Martin II. hely (Dorogi NC)
75 kg (5): Lévai Zoltán I. hely (Dorogi NC)
85 kg (12): Papp Bertalan II. hely (Dorogi NC)
98 kg (10): Érsek Róbert II. hely (Dorogi NC)

Csapatpontverseny:
1. Dorogi NC 29 pont
2. ESMTK 22 pont
3. Ferencvárosi TC 21 pont

Fényképek, katt ide>>>

Videók, katt ide>>>

Teljes eredménylista, katt ide>>>

 

 

    2019. július 24. Kinga, Kincső

Info Birkózóinknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráció | Új jelszó