Iránban méretette meg magát a Kadet kf. birkózó válogatott
  Iránban méretette meg magát a Kadet kf. birkózó válogatott

 

2016.03.03-04.Kadet kf. nemzetközi Csapatverseny, Irán

A 2016. évi Jadegar Imam-kupán Magyarország színeit képviselték a kadet kötöttfogású válogatottjaink, akik 3 győztes és 1 vesztes csapattalálkozón vannak túl, de ezen a versenyen a szerencse nem mellettünk állt és körmérkőzések miatt „csak” a kilencedik helyezést értük el. Szerdán válogatottunk a budapesti Liszt Ferenc repülőtérről kelet felé vette az irányt elsőnek Isztanbulba majd egy átszállással onnan Irán fővárosába, Teheránba. A Magyar alakulaton kívül nagy számmal indultak más országok delegációi is. A magyar válogatotton kívül a csapatversenyen három hazai iráni csapat és mellettük az iraki, azeri, kirgiz, örmény, bolgár, ukrán, szír és fehérorosz csapat vett részt.

Iránban a hétvégének a csütörtök és a péntek felel meg, így a csapatverseny ideje is erre az időpontra került. A magyarok csapata két súlycsoportban is hiányos volt, ezért ezekben a súlycsoportban két iráni légiós segítette a mieinket.Csapatokat 4 csoportra osztották és csoportonként 3 csapat versengett, csoport elsők az 1-4. helyért, a csoport másodikok az 5-8.helyért, a csoport harmadikok pedig 9-12.helyezésért küzdöttek tovább.

A verseny csoportmérkőzésekkel kezdődött ahol a mi egy csoportba kerültünk a kirgizek és örmények válogatottjaival. Sajnos a válogatottunk az első mérkőzésén még igen megilletődött és rutintalan volt, talán ennek is volt betudható, hogy szoros csatában kikapott az első mérkőzésen a kirgiz alakulattól, a folytatásban azonban győzedelmeskedett az örmények felett így kijavítva az előző hibát.Nagy szerencsétlenség miatt körbeverés alakult ki a csoportunkban mivel az örmények csapata szorosan de megverték a kirgizeket, így mi a csoport harmadik helyét foglalhattuk el (szinte hihetetlen, hogy az az örmény csapat jutott a négyes döntőbe, akit mi magyarok elég simán le tudtunk győzni), szóval a körbe verésnek "köszönhetően" csoport harmadikként a helyosztókon az iraki és azeri csapatot kaptuk ellenfélként.Fiúk későn ébredtek, mert hiába hozták a bravúrokat a későbbiekben és győzték le az iraki és az azeri csapatot a kilencedik helynél feljebb tornázni magukat már nem bírták a sorsolás szeszélye folytán.

Magyarország-Kirgizisztán 4-6

Magyarország-Örményország 6-4

Magyarország-Irak 10-0

Magyarország-Azerbajdzsán B 8:2

Csapat tagjai:

42kg: IRI kölcsön ember

46kg: IRI kölcsön ember

50kg:Farkas Rajmund/UTE

54kg:Váncza István/ÉRD

58kg:Kecskeméti Krisztián/CVSE

63kg:Putnoki Zsolt/Dorogi NC

69kg:Lévai Tamás/Dorogi NC

76kg:Takács István/BVSC

85kg:Kismóni Botond/Dorogi NC

100kg:Vátzi Roland/Dorogi NC

    2019. július 22. Magdolna

Info Birkózóinknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráció | Új jelszó