Dorogi öröm ünnep: BAJNOK A CSAPAT!
  Dorogi öröm ünnep: BAJNOK A CSAPAT!

 

 

2016.01.30.Utánpótlás kötötfogású Birkózó Csapat-bajnokság

 

Történelmi sikerekben igen jártasak a dorogi birkózók, most azzal érdemelték ki a kitüntető címet, hogy a felújított Körcsarnokban az átadás napján, az első versenyt az utánpótlás kötöttfogású birkózó Országos csapatbajnokságot megnyerték.

A 16-18 évesek csapat-bajnokságán a tavalyi első két helyen végzett csapatok, azaz a Dorogi NC és az ESMTK (Pesterzsébet) kiemeltnek számított, így a többi résztvevő csapat sorsolással döntötte el, hogy melyikük csoportjába kerül. 

A dorogiak elsőként a budapesti VASAS SC ellen léptek szőnyegre, ahol fölényes győzelmet arattak.

Második ellenfelük a Szigetvár csapat volt, ahol újabb győzelemmel jutottak az elődöntőbe, és a Ceglédi VSE egyesületével kellett megküzdeni. Itt meg kell említeni az első éves kadet Putnoki Zsolt teljesítményét, aki a 63 kg-os súlycsoport mérkőzősén a ceglédiek már junior korú birkózójával került szembe, és hatalmas csatában hozta a fontos győzelmet.

A végső menet, a döntő mérkőzés szinte papírforma szerint alakult, ahol az ESMTK delegációjával nézett szembe a Dorog.

Mint mindennek, így a  csapatbajnokságoknak is megvan a szépsége, mikor is nem mindegy, hogy tusgyőzelem, pontozásos győzelem születik.

9 súlycsoportban azaz teljes létszámmal állt ki az ESMTK, míg a dorogiak az legalsó, vagyis az 50 kg-os súlyban nem tudott versenyzőt kiállítani, így 5 pont hátránnyal kezdték meg a találkozót. A dorogiak 54 kg-os vendégjátékosa sajnos tus vereséget szenvedett, ezáltal a pontkülönbség már 0:10 volt a pestiek előnyére.

A következő 58 kg-os súlyban Hódi Erik 2:1-es verességet szenvedett, de mivel tudott pontot szerezni, így 1:13 lett az állás.

Következett a 63 kg, ahol Putnoki Zsolt újabb bravúrral, két vállra fektette a tavalyi kadet válogatottat, így az állás 6:13

69 kg-ban Lévai Tamás szintén nagyon jó formában küzdött és technikai tussal, azaz 8:0-ra nyert riválisa, Losonczi Dávid ellen, így a pontozás állása felfelé ívelt 10:13 lett.

A 76 kg sajnos újabb vereséget hozott, miután Kismóni Móric kapott ki 9:1-re, ezzel újabb 3 ponttal gazdagodott az ellenfél csapata, míg a mieink 1 pontot szereztek. Az állás: 11:16.

85 kg-ban Kismóni Botond szoros mérkőzésben ugyan, de kikapott ezzel 3 pontot szereztek a pestiek, viszont Botond 1 pontot hozott, és lett 12:19.

 

Még két súly volt hátra és bár a hangulat fokozódott az ellenfél táborában, szinte a győzelmet már magukénak tudták, de a dorogiak edzője, Lévai Zoltán nem adta fel, csakis a reményt és a magabiztosságot sugallta tanítványai felé, akik a csapatszellem erejét magukra öltve, bíztatták a versenyzőket.

100 kg-ban Érsek Róbert a tanácsokat megfogadva technikai tusgyőzelemmel mutatta meg, hogy a remény hal meg utoljára, és lett az állás 16:19.

Már csak 1 súly volt hátra a +100 kg, ahol a 93kg-os Vátzi Roland lett indítva a több, mint 120 kg-os ellenfelével szemben, de valahogy mégis Roland volt az, aki mindenáron nyerni akart, és a rendületlen szurkolás, edzői tanácsok meghozták a szinte lehetetlennek bizonyuló győzelemmel járó tust, azaz az újabb 5 pontot és lett a végső pontozás 21:19.

 

Ezzel a záró akcióval Roland lett a nap hőse, akihez társai örömujjongások közepette rohantak be és ünnepelték a fényes, immár csapatbajnoki győzelmet.

 

A két kiváló klub mögé a dobogó harmadik fokára a Ceglédi VSE versenyzői állhattak fel, miután utolsó mérkőzésükön legyőzték a Pénzügyőr SE alakulatát.

A döntő mérkőzés részletei:
Dorogi NC - ESMTK 21-19
50 kg:
Nem állított ki versenyzőt - Pásztor Richárd (vendégjátékos) 0-5
54 kg: Farkas Rajmund (vendégjátékos) - Magnucz Richárd 0-10
58 kg: Hódi Erik - Németh Márton (vendégjátékos) 1-13
63 kg: Putnoki Zsolt - Bak Gergely 6-13
69 kg: Lévai Tamás - Losonczi Dávid 10-13
76 kg: Kismóni Móric - Fulai Bence 11-16
85 kg: Kismóni Botond - Szőke Alex 12-19
100 kg: Érsek Róbert - Orosz Tibor 16-19
+ 100 kg: Vátzi Roland - Ármán Márió 21-19

 

A 2016. évi utánpótlás kötöttfogású csapatbajnokság végeredménye:

1. Dorogi NC

2. ESMTK
3. Ceglédi VSE
4. Pénzügyőr SE
5. Vasas SC
6. Orosházi SBK

Videók a versenyről, katt ide>>>

Képek a versenyről, katt ide>>>

Videó a körcsarnok avatásáról, katt ide>>

 

    2019. július 24. Kinga, Kincső

Info Birkózóinknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráció | Új jelszó