Dorog a Birkózás Városa
  Dorog a Birkózás Városa

Dorog a Birkózás Városa

Mint, ahogy azt már az elmúlt időszakban megszokhattuk, jó értelemben véve „forr a levegő” a dorogi birkózás háza táján.

Több fejlesztés és újítás követte egymást, ami köszönhető volt a régi dorogi birkózók összefogásának és a dorogi önkormányzat segítőkészségének.

Az új alapok - a vezetés szerint - csak nagy tömegbázisra épülhetnek, így a gyerekek toborzása nagy elánnal kezdődött meg, a Dózsa Iskola tornatermének részleges felújítása is elengedhetetlen volt, valamint az edzők létszámának növelése is a színvonal emelésére törekedett. A múltbéli sikerek, a jelenkori hozzáállás és eredményesség arra késztette a Magyar Birkózó Szövetséget, hogy a dorogi birkózásnak köszönhetően Dorog megkapja a „Birkózás Városa” címet, melyet a városházán Dr. Tittmann János polgármester úrnak Dr. Hegedűs Csaba, a 100. magyar aranyérmes, Világ – és Európa-bajnok birkózónk, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke adott át.  

E nemes cím birtokosaként, szinte már magától értetődőnek tűnik, hogy a kistérség birkózását (Esztergom, Tát, Tokod) szárnyai alá vette a dorogi birkózás, és így együttműködve, közösen dolgozva, célként tűzték ki, hogy az immár önállóan működő Dorogi Nehézatlétikai Club a magyar birkózás térképén ne csak az eredményesebb klubok között szerepeljen, hanem a 120 egyesületnél is többet felvonultató rangsorban, 3 éven belül az év végi összesítésben A Legjobb legyen.

    2019. július 24. Kinga, Kincső

Info Birkózóinknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráció | Új jelszó