Arany-, ezüst-, bronz- azaz minden érmet hoztak a dorogiak a Diákolimpiáról
  Arany-, ezüst-, bronz- azaz minden érmet hoztak a dorogiak a Diákolimpiáról

 

2016.04.08. Diákolimpia III. korcsoport kf. - ESMTK 

A Pesterzsébeti ESMTK világversenyekhez hasonló atmoszférában rendezte meg a III. korcsoportos Diákolimpiát, amiről a dobogóra emelt három szőnyeg, a tévék, kivetítők, hang és fénytechnika gondoskodott, na és persze az a 276 birkózó és rengeteg néző, akik szintén növelték a verseny hangulatát jelenlétükkel.

Akik valami oknál fogva nem tudtak jelen lenni a viadalon, azok online, élőben figyelhették az eseményeket, nem csak a mérkőzéseket, de még az ünnepélyes megnyitót is, ahol volt táncbemutató, ajándékozások, beszédek és már a hagyománynak számító olimpiai eskü elszavalása és az olimpiai láng meggyújtása.

Természetesen a Dorogi NC is képviseltette magát, méghozzá 14 fővel, amelyből 4 fő tudott érmet szerezni az ország legerősebb mezőnyét felvonultató versenyen.

38 kg-ban három versenyzőnk is indult, Papp Barnabás, aki megnyerte az első mérkőzését, de az azt követő vereség után már nem tudta sajnos visszabirkózni magát a vigaszágon és ez a kiesést jelentette számára. Hódi Bálint és Kovács Gábor ismételten hozták az idei év megbízható formájukat, hiszen mindketten a dobogóra állhattak a viadalok végén. Bálint, bár az első mérkőzését elvesztette, az azt követő három győzelme lehetővé tette, hogy a bronzéremért birkózhasson, amit aztán sikerült is megnyernie. Gábor idén a saját korosztályában még nem talált legyőzőre eddig és ez nem volt másképp ezen a versenyen sem, ugyanis zsinórban négy győzelemmel egészen a döntőig menetelt, amit okos taktikus birkózással meg is tudott nyerni.

58 kg-ban Kovács Gergő képviselte a Dorogi NC színeit és nem is akárhogy, mert mind a négy mérkőzését nagy fölénnyel nyerte, ezzel megszerezve a diákolimpiai aranyérmet. Érdekesség, hogy ez volt az első olyan verseny Gergő számára, ahol ebben a súlycsoportban indult, ugyanis eddig az eggyel lejjebb lévő 54 kg-ban versenyzett.

63 kg-ban Bazsó Adolf volt az, aki a harmadik döntőt birkózta a dorogi csapat számára, bár egésznap magabiztosan nyerte a mérkőzéseit, azonban a döntőben nem tudott mit kezdeni az ellenfele erőfölényével szemben, így az ezüstérmet sikerült megszereznie.

Összességében 2 aranyat, 1 ezüstöt és 1 bronzérmet sikerült elhoznunk az Országos Diákolimpiáról, ami nagyon szép eredménynek számít. Nagy gratuláció a csapatnak! Hajrá Dorog!

Eredmények:

Diák III. korcsoport 2003-2004-ben születettek (kötöttfogás):

35 kg: Simon Máté / Esztergomi BSE - kiesett

           Hertlik Máté / Esztergomi BSE - kiesett

           Kollár Márk /DNC - kiesett

38 kg: Kovács Gábor / Dorogi NC – 1. helyezett

           Hódi Bálint / Dorogi NC – 3. helyezett

           Papp Barnabás / Dorogi NC - kiesett

42 kg: Kismóni Ágost / Dorogi NC - kiesett

           Makó Zoltán / Dorogi NC - kiesett

           Kiss Imre /Dorogi NC - kiesett

           Horgosi Szabolcs / Nagysápi KSE - kiesett

46 kg: Vígh Soma / Dorogi NC - kiesett

           Sebők Kristóf / Esztergomi BSE - kiesett

58 kg: Kovács Gergely / Dorogi NC – 1. helyezett

63 kg: Bazsó Adolf / Dorogi NC – 2. helyezett

Teljes eredménylista, katt ide>>>

Fényképek, katt ide>>>

Videók, katt ide>>>  

    2019. július 22. Magdolna

Info Birkózóinknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráció | Új jelszó