A felnőtt szabadfogású birkózó országos bajnokságon Hatos Gábor remekelt
  A felnőtt szabadfogású birkózó országos bajnokságon Hatos Gábor remekelt

 

2015.04.26. Felnőtt szabadfogású országos bajnokság, Miskolc

Kattints a képre a nagyításhoz
 

Április utolsó vasárnapján rendezték a felnőtt szabadfogású birkózók országos bajnokságát Miskolcon, az Egyetemi Körcsarnokban. Az összesített pontversenyt a Csepeli BC csapata nyerte, megelőzve a szombathelyieket és az angyalföldieket, ám a nap szenzációját még is a Haladás VSE versenyzője, Hatos Gábor érte el, aki ezúttal a 97 kilogrammosok között szerzett magyar bajnoki címet. Hatos mellett Veréb István és Ligeti Dániel is magyar bajnok lett.

Ezen a versenyen dorogiak nem indultak, mivel a városban a kötöttfogás és a női birkózás élvez prioritást. Diák és serdülő szinten még a magyar tradícióknak megfelelően űzik Dorogon is a fiatalok a szabadfogást, de 16-17 éves kortól már a kötöttfogásé a főszerep. Mivel az év végi rangsorolásnál hiányoznak azok a pontok, melyeket más egyesületek szabadfogásban gyűjtögetnek, így a csapatbajnokságokon szokott indulni a Dorogi NC, de a „kalandozásból” ennyi pont elég – szokták mondani a versenyzők.

Kattints a képre a nagyításhoz

Visszatérve az országos bajnoksághoz, a londoni olimpia bronzérmese (74 kg-ban), Hatos Gábor Tóth Rafaelt, Szabó Mihályt és Szmik Attilát is legyőzte, így megérdemelten állhatott az eredeti versenysúlyánál kettővel nagyobb kategória dobogójának tetejére. A Haladás a 86 és 125 kilogrammosok között tudott még bajnoki aranyakat nyerni, amit a világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Veréb Istvánnak, valamint az Eb-ezüstérmes Ligeti Dánielnek köszönhettek.

A Bánkuti Zsolt vezette csepeli versenyzők Vida Csaba, Molnár József, Lukács Norbert és Gulyás Zsombor révén négy súlycsoportban is diadalmaskodtak. A fennmaradó egy aranyérmet a legkisebb súlycsoportban a mindössze 19 éves Vilhelm Richárd szerezte, aki újpesti színekben fordulatos, izgalmas mérkőzéseket vívott a mai napon.

 

Fényképek, katt ide>>>
Videók, katt ide>>>
Teljes eredménylista, katt ide>>>

forrás: http://www.frisss.hu/

 

    2019. július 24. Kinga, Kincső

Info Birkózóinknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráció | Új jelszó