A felnőtt birkózó magyar bajnokságon 8 súlycsoportból 3 döntőben dorogi
  A felnőtt birkózó magyar bajnokságon 8 súlycsoportból 3 döntőben dorogi

 

2015.05.02. Felnőtt kötöttfogású és női birkózó OB, Szigetszentmiklós

Kattints a képre a nagyításhoz
 

Azt tudtuk, hogy évtizedekre visszamenőleg igen eredményes az utánpótlás terén a dorogi birkózás és régóta várjuk, hogy felnőttek közt is hasonló eredményes csapat alakuljon ki. Sajnos a pesti klubok dominanciája eddig rendre elcsábította a fiatalokat, de úgy tűnik, hogy Magyarország birkózó térképe átalakult és a Dorog kiharcolta az eredményeivel, szakmai munkájával, hogy ide tartozni komoly fejlődést jelentsen és jövőképet. Úgy tűnik, hogy ennek a lehetősége most megvan, hisz az évek óta eredményes Jäger Krisztián mellé felnőnek a fiatalok és már a felnőttek közt is mutogatják oroszlánkörmeiket…

A kötöttfogású férfi és a női bajnokság igazi ínyencségnek számított, ahol a sportág jelen legjobbjai vonultak fel a szigetszentmiklósi városi sportcsarnokban. Amerre nézett az ember, mindenhol bajnokokat látott, így a kötöttfogású hírességek közül jelen volt Lőrincz Tamás és öccse Viktor, Kiss Balázs, Jäger Krisztián, míg a szabadfogású szakág büszkeségei, Ligeti Dániel, Veréb István és Hatos Gábor nemcsak hogy megtisztelte jelenlétével a népes közönséget, de be is nevezett a kötöttfogásúak versenyére.

A női versenyzők közül Barka Emese és Sastin Marianna is szőnyegre lépett az országos bajnokságon. A hölgyeknél a 75 kg-os súlycsoportban a dorogi színeket junior Szekér Cintia képviselte, ami eredményeképpen a fiatal leány bronzéremmel zárta a versenyt a "nagyok" országos bajnokságán. Gyarmathy Anna szintén kipróbálta magát és egy 4. helyet szerzett az egyesületnek.

Kattints a képre a nagyításhoz

A Dorogi Nehézatlétikai Club legtapasztaltabb és legeredményesebb versenyzője, Jäger Krisztián mellett fiatal juniorjaink is megmérettették magukat a felnőttek versenyén.

Az 59 kilósok között a dorogiak egyik reménysége, Torba Erik egészen a döntőig birkózta magát, ahol a már tapasztaltabb és érettebb felnőtt Krasznai Máté tudta csak útját állni, de Erik igen szép teljesítményt nyújtva, első éves juniorként került a dobogó második fokára.

Kattints a képre a nagyításhoz
 

A 66 kg-os súlycsoportban Jäger Krisztián megállíthatatlanul menetelt a döntőig, ahol elsöprő lendülettel és magabiztossággal szerezte meg a magyar bajnoki címet, ezzel a hatalmas dicsőséget szerezve a Dorogi Nehézatlétikai Club számára. Krisztián zsinórban a harmadik országos bajnoki címét szerezte meg.

 

Kattints a képre a nagyításhoz
 

Lévai Zoltán súlycsoportot váltott és az eddigi 71 kg-os súlycsoportból eggyel feljebb ugrott, hogy minél hamarabb beerősödjön ebbe a kategóriába a felnőttek között is. Tehát Zoli, aki szintén a juniorok tehetsége, a 75 kilósok súlycsoportjában vívta meg csatáit és menetelt a döntőig. A döntőben csak a felnőtt válogatott újpest felnőtt korosztályú birkózója Szabó László tudta megállítani, de a 2:1-es szoros eredmény nem csak Zoli ezüstérmet hozta, hanem a reményt is, hogy hamarosan a felnőtt nemzetközi mezőny tagjai közé is beverekedheti magát ebben a súlycsoportban.


Hazai eredmények
Női:
75 kg: 3. Szekér Cintia

Férfi:
59 kg: 2.  Torba Erik
66 kg: 1. Jäger Krisztián
75 kg: 2. Lévai Zoltán

 

Fényképek (férfi), katt ide>>>
Fényképek (nők), katt ide>>>

Videók (férfi), katt ide>>>
Videók (nők), katt ide>>>

Teljes eredménylista (férfi), katt ide>>>
Teljes eredménylista (nők), katt ide>>>

 

    2019. július 24. Kinga, Kincső

Info Birkózóinknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráció | Új jelszó