A dorogi birkózóknál a sikerstory elkezdődött
  A dorogi birkózóknál a sikerstory elkezdődött

Már beszámoltunk róla, hogy a Dorogi Nehézatlétikai Club szárnyai alá vette a régió birkózását és egy klubba tömörítette a kihelyezett kisebb birkózó szakosztályokat.

A nagyszabású projektet nagyszabású tervek majd tettek követték. Ennek bizonyítéka, az a hihetetlen siker, amit az elmúlt hetekben elértek a diák és serdülő korcsoportú versenyzők...

Mint, ahogy a Sport Tv is beszámolt róla, Budapesten a Fradi csarnokában az Országos Csapatbajnokságon a döntőig menetelt mindkét korosztály dorogi csapata. Sorban győzték le a nagy múltú klubokat. A serdülők egészen a bajnoki címig meneteltek, maguk mögé utasítva az egész országot, a diákok pedig ezüstérmet szereztek. Olyan nagynevű, nagy tradícióval bíró szakosztályokat utasítottak maguk mögé a dorogi fiúk, mint pl. az FTC, a VASAS, a Szombathely, a Csepel stb. A fiatalok ezzel történelmet írtak, mivel a dorogi birkózás, 80 éves fennállása óta első alkalommal tudott országos csapatbajnokságot nyerni valamely korosztályban.

Bajnok Csapat
 

Az egyesület elnöke, Puksa Ferenc invitálására a bajnoki címet és az ezüstérmet közösen, egy vacsora keretében ünnepelték a csapatok, és bajnokhoz méltóan, a megnyert kupából fogyasztották el a kölyökpezsgőt.

Serdülő bajnok csapat tagjai: Fitz Géza, Szentes Kristóf, Pap Bertalan, Petrovics Dávid, Csurja Olivér, Jakocska János, Lévai Richárd, Kismóni Móric, Torba Erik, Ifj. Lévai Zoltán, Szekér Cintia, Erős Gábriel, Dömény János, Lovas György, Partos Ábris, Pap Olivér.

2. helyezett Diák csapat tagjai:  Gremsperger Bertalan, Partos Boldizsár, Putnoki Zsolt, Hódi Erik, Vitek Dárius, Szakács Roland, Lévai Tamás, Szekér Szimonetta, Kismóni Botond, Gyarmaty Kata, Kovács Győző, Vitek Kálmán, Rajos Richárd, Balogh Zsolt, Szányi Áron, Fehér Gergő, Engelbrecht Márkó, Valek Bence, Kozák Kevin.

Diák csapat is remekelt...

Felkészítő Edzők: Székely Gyula, Kövecs Károly, Knyaskó Máté, Lévai Zoltán.

Ha valaki szeretné versenyen látni az ifjú és a leendő bajnokokat, azoknak most lehetőséget ad a szombati (febr. 26-i) Nyugat-Magyarországi területi birkózó bajnokság, melynek a dorogi Eötvös József Általános Iskola ad otthont 10 órától-17 óráig. A belépés ingyenes. Itt versenyezni fognak birkózóink a gyermek korosztálytól egészen 17 éves korig.

Minden szurkolót, érdeklődőt szeretettel várunk! 

 

    2019. július 24. Kinga, Kincső

Info Birkózóinknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráció | Új jelszó