5 dorogi birkózó, 5 dorogi döntő az ukrán fővárosban
  5 dorogi birkózó, 5 dorogi döntő az ukrán fővárosban

2016.02.20. Kadet Kf. nemzetközi verseny-Ukrajna, Kijev

Struhács György és Pápa Péter vezényletével a magyar kadet válogatott a már hagyományosnak számító év eleji nemzetközi versenyen mérettette meg magát az 

Egy napos vonatozás után érkezett meg a csapat a verseny helyszínére, ahol mérlegelés után kipihenhették az utazás fáradalmait. Érdekesség, hogy bár a teljes ukrán mezőny felvonult és részt vett a versenyen, a súlycsoportok elsőszámú emberei mégsem voltak jelen egy fehéroroszországi nemzetközi viadal miatt, de még így is egy közepes erősségű verseny bontakozott ki, ahol felmérhették tudásukat a kadetjeink.

A csapatban öt dorogi birkózó is helyet kapott és mind az öten egészen a döntőig meneteltek.

63 kg-ban Putnoki Zsolt 4 győztes meccsel taktikus birkózással maga mögé utasította az egész mezőnyt, ezzel megszerezve az első aranyérmet a magyar csapat számára.

69 kg-ban Lévai Tamás akció dús, látványos birkózással nyerte meg mind a 4 mérkőzését esélyt sem adva az ellenfeleinek, ezzel megszerezve a második aranyérmet a magyar csapat számára.

76 kg-ban Vitek Dáriusz 3 győztes mérkőzést követően már a döntőben tudhatta magát, ott azonban a magyar riválisa, a BVSC-s Takács István állította meg, így az ezüstérmet sikerült megszereznie.

85 kg-ban Vátzi Bálint helyzete is hasonlóképpen alakult, szintén az egyik magyar riválisával az ESMTK-s Szőke Alex-el találta szemben magát a döntőben, aki ellen alul maradt, így neki is az ezüstérem jutott.

100 kg-ban Vátzi Roland remek birkózással szintén a döntőig menetelt, viszont neki a már junior korú tavalyi EB 5. helyezett német származású fiúval kellett megküzdenie, ahol nagy csatában maradt alul. Összességében a magyar kadet válogatott keret négy aranyérem mellett három ezüstöt és négy bronzérmet, valamint két ötödik helyezést szereztek.

A magyar csapat eredményei:
42 kg: 3. Pásztor Richárd (Balkány SE)
50 kg: 5. Farkas Rajmund (Kecskeméti TE)
54 kg: 3. Kecskeméti Krisztián (Ceglédi VSE)
63 kg: 1. Putnoki Zsolt (Dorogi NC)

63 kg: 3. Bak Gergely (ESMTK)
69 kg: 1. Lévai Tamás (Dorogi NC)
69 kg:
 5. Mohella Flórián (CVSE)

76 kg: 1. Takács István (BVSC-Ganz-Jászkisér)
76 kg: 2. Vitek Dáriusz (Dorogi NC)
85 kg:
 1. Szőke Alex (ESMTK)
85 kg: 2. Vátzi Bálint (Dorogi NC)
100 kg: 2. Vátzi Roland (Dorogi NC)
100 kg:
 3. Orosz Tibor (ESMTK)

 

Fényképek, katt ide>>>

Videók, katt ide>>>

 

 

    2019. július 24. Kinga, Kincső

Info Birkózóinknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráció | Új jelszó