2016.02.05-07.Magyar nagydíj, második nap
  2016.02.05-07.Magyar nagydíj, második nap

Hét érem a vasárnapi magyar mérleg Szombathelyen

Korpási Bálint az elmúlt évhez hasonlóan, idén is megnyerte a szombathelyi Magyar Nagydíj, Polyák Imre Emlékversenyt, ám a 71 kilogrammosok döntőjében ezúttal nem románt győzött le, hanem a Pénzügyőr SE birkózóját, Fritsch Róbertet. A súlycsoport dobogójának harmadik fokára végül Tompa Miklós is felállhatott, míg szintén bronzérmet vehetett át a 80 kilogrammosoknál Szabó Patrik és Kéri Zoltán, valamint a 98 kilogrammosoknál Varga Ádám és Majoros Ármin Mózes. Ötödik lett ma Ubrankovics Norbert és Kiss Balázs, utóbbi sérülés miatt nem küzdött meg a bronzéremért.
 

A nagydíj második napján újabb négy kötöttfogású súlycsoport birkózóit láthatták küzdeni a szombathelyi Arena Savariába kilátogatók. A négy kategóriából azonban kettő a nem olimpiai súlycsoportok közé tartozik, így természetesen az ötkarikás játékok évében ez az indulók létszámán is meglátszott.

A magyar csapat tizenkilenc versenyzővel képviseltette magát vasárnap. A legkisebbek között ezen a napon a fradista Krasznai Máté menetelt nagyon jól, hiszen első mérkőzését technikai tussal nyerte a kínai ellen, majd a kétszeres olimpiai kilencedik, vb-ötödik amerikai Mangot győzte le pontozással. A folytatásban végül Módoshoz, Kovácshoz, Kniplihez és Torbához hasonlóan Krasznai is elvérzett, és sajnos egyik magyar legyőzője sem jutott a fináléba, hiszen ott két japán küzdött meg az aranyéremért.

A nap következő két kategóriája mint már a fentiekben is megemlítettük, nem tartozik az olimpiai számok közé. Ennek ellenére természetesen voltak nevek ezekben a súlycsoportokban is, mint például a 71 kilogrammosoknál Korpási Bálint, aki selejtezett a kilenc fős mezőnyben, így végül négy megnyert mérkőzéssel a háta mögött második alkalommal állhatott fel a szombathelyi nagydíj dobogójának tetejére. Az aranyéremért végül Fritsch Róbertet kellett legyőznie, aki a másik ágon egy román birkózót és Tompa Miklóst legyőzve került a fináléba. A zalaegerszegi Tompa végül a bronzcsatában is nagyot küzdött, és az utolsó pillanatban megfordította és egyben meg is nyerte a mérkőzést.

Ugyancsak bronzmérkőzések voltak a 80 kilogrammosoknál, ahol Szabó Patrik 4-0-ra az osztrák Wagnert, a másik ágon pedig Kéri Zoltán 8-0-ra az angyalföldi Ubrankovics Norbertet múlta felül.

A vasárnapi nap legnagyobb súlycsoportjában indult a legtöbb magyar versenyző. Nyolc birkózónk közül végül egyiknek sem sikerült döntőbe jutnia, hiszen a legnagyobb esélyest, a világbajnok Kiss Balázst az elődöntőben kínai ellenfele pontozással felül múlta, majd sérülés miatt már a bronzmérkőzést nem vállalta a BVSC birkózója. Bronzérmet nyert így az ESMTK-s Majoros Ármin Mózes, valamint a másik ágon remeklő Varga Ádám is.

 

A vasárnapi versenynap teljes eredménylistája:

59 kg (21 induló)
1. Kohej Haszegava (japán)
2. Ota Sinobu (japán)
3. Ryan Mango (amerika) és Lumin Vang (kínai)
5. Ildar Hafizov (amerikai) és Ivan Lizatovics (horvát)

71 kg (9 induló)
1. KORPÁSI BÁLINT
2. FRITSCH RÓBERT
3. TOMPA MIKLÓS és Dominik Etlinger (horvát)
5. Claudiu Hinoveanu (román) és Jan Zizka (cseh)

80 kg (8 induló)
1. Pavel Pamincsuk (fehérorosz)
2. Rajbek Bisultanov (dán)
3. SZABÓ PATRIK és KÉRI ZOLTÁN
5. Michael Wagner (osztrák) és UBRANKOVICS NORBERT

98 kg (20 induló)
1. Di Hsziao (kínai)
2. Diagoro Timoncini (olasz)
3. VARGA ÁDÁM és MAJOROS ÁRMIN MÓZES
5. Radoslaw Grzybicki (lengyel) és KISS BALÁZS

    2019. július 24. Kinga, Kincső

Info Birkózóinknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráció | Új jelszó