2016.01.24.Felnőtt szabadfogású birkózó rv, Vasas
  2016.01.24.Felnőtt szabadfogású birkózó rv, Vasas

Molnár Bálint győzött a szabadfogású 74 kilogrammosoknál

Az év első hazai versenye az angyalföldi Vasas-birkózócsarnokban zajlott, ahol a “piros-kékek” a felnőtt szabadfogású rangsorversenynek adtak otthont. A megmérettetésen több válogatott birkózó nem állt rajthoz, így a jelenlévők nem láthatták birkózni többek között Molnár Józsefet, Veréb Istvánt, Hatos Gábort, Szmik Attilát és Ligeti Dánielt sem. A viadalon egy osztrák-csecsen csapattal kiegészülve mindössze ötvenöten versenyeztek az aranyérmekért.

Vasárnap délelőtt 10 óra 30 perctől vette kezdetét a 2016-os év első hivatalos magyar birkózóversenye, ahol rögtön a válogatott címeres mezért küzdhettek a szabadfogású felnőttek, akiknek a legjobbjai tavaly november óta már a kétszeres Európa-bajnok Ritter Árpád kezei alatt végezték el a téli alapozást. A siralmas létszámnak köszönhetően mindössze csak egy helyen, a 70 kilogrammosoknál voltak többen, mint tizen, a többi kategóriában szinte rögtön a negyeddöntőkkel kezdődtek a küzdelmek, de volt, ahol körmérkőzésekre került sor, hiszen még hat versenyző sem volt az adott súlycsoportokban.

A kevés résztvevő ellenére itt-ott azért akadtak izgalmas küzdelmek, látványos akciók és meglepetés eredmények. Remek hangulatot hozott így például a 74 kilogrammosoknál az erzsébeti Nagy Mihály és a csepeli Gulyás Zsombor parázs összecsapása, ahol szinte szó szerint vérre ment a küzdelem, hiszen Zsombor álla már a mérkőzés első menetében felszakadt, ezért a mérkőzésvezető, Palásti Tibor kénytelen volt nagyjából minden akciópróbálkozást követően szétfújni a mérkőzést és a vérzés elállításához az orvost behívni a küzdőtérre. Ennek köszönhetően az indulatok kicsit el is szabadultak a második menetre, ám közel öt perc elteltével egyik fél sem tudott fogást találni a másikon. A mérkőzés hajrájában végül Gulyásnak sikerült levinnie ellenfelét, ám előnyét nem tudta megtartani, hiszen Nagy, ugyancsak levitellel válaszolt és ezzel megnyerte a vérengző csatát. A jelenlévők közül sokan azt hitték, hogy ezzel el is dőlt a súlycsoport sorsa, ám Nagy Mihálynak a fináléban a másik ágról remek birkózással döntőbe jutó Molnár Bálinttal még össze kellett csapnia az aranyéremért. A mindent eldöntő ütközetben a szombathelyi tehetség két remek levitellel tetemes előnyre tett szert az ESMTK birkózójával szemben, amit taktikusan sikerült is megőriznie, megérdemelten állhatott fel a dobogó tetejére.

A súlycsoportok győztesei:
57 kg:
 Egyed Balázs (Kanizsai BSE)
61 kg: László József (Vasas SC)
65 kg: Lukács Norbert (Csepeli BC)
70 kg: Kálmán Balázs (Csepeli BC)
74 kg: Molnár Bálint (Haladás VSE)
86 kg: Tóth Bendegúz (ESMTK)
97 kg: Fodor Tamás (Vasas SC)
125 kg: Csercsics Richárd (Haladás VSE)
Csapatpontverseny: 1. Vasas SC, 2. Csepeli BC, 3. Haladás VSE


A felnőtt szabadfogású rangsorverseny teljes eredménylistája ITT tekinthető meg!

A versenyen közreműködő bírók: Péteri László (elnök), Pál Szabolcs, Palásti Tibor, Selényi Péter, Kismóni János, Weisz György, Lukács Imre, Bárdosi Sándor, Csík Annamária, Magyar Klára (titkár), Erdős Márton (titkár).

Forrás: birkzoszov.hu

Videók a versenyről, katt ide>>>

Képek a versenyről, katt ide>>>

    2019. július 24. Kinga, Kincső

Info Birkózóinknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráció | Új jelszó