2015.12.16-18.Kötöttfogású Klub Világbajnokság, Irán
  2015.12.16-18.Kötöttfogású Klub Világbajnokság, Irán

 

Iránban a helyzet változatlan...

Ezt onnan tudjuk, hogy a Dorogi NC legjobbjai most érkeztek haza Iránból, ahol részt vettek a csapat Klub Világbajnokságon. Az eredeti elképzelés az volt, hogy a Dorog az ESMTK-val közös csapattal indul de ez meghiúsult mert Losonczi Ottó az erzsébetiek szakosztály igazgatója lemondta a versenyt a fenyegető terrorveszély miatt.

A dorogi keményeket ez sem ijesztette el és több magyar fiatal légióssal neki vágtak a kalandnak...

"A Klub Világbajnoksághoz méltó rendezés fogatta fiainkat: a szállás, étkezés, verseny lebonyolítás, a vendéglátók hozzá állása rendkívül pozitív volt."- Mondta el oldalunknak Lévai Zoltán vezetőedző. A csapat gerincét Torba Erik (59 kg), Jäger Krisztián (66-71 kg) és Lévai Zoltán (71-75 kg) alkotta, sajnos Dorog nagy erőssége a Junior EB, VB bronzérmes Papp Bertalan egy kisebb vállsérülés miatt nem tudott a csapattal tartani. Kölcsönben a csapattal tartott Fritch Róbert (71 kg), Szilvássy Erik (85 kg, mindkettejük Pénzügyőr), Tollár Dániel(75-80 kg, Dél-Zselic), Török Zsolt(98 kg, FTC), Almási Ferenc(98 kg, BVSC) és Papp Arnold(130 kg, Kertváros). A csapatvezető Bacsa Péter az MBSZ ügyvezető elnöke mellett Puksa Ferenc a Dorogi NC elnöke is elkísérte a versenyzőket de a Duna Televízió és az M4 sport képviseletében Elek Sándor is a csapattal tartott, ennek köszönhetően január 22-én az M4 sporton megtekinthetjük a TV-ben is a versenyt és az ott készült riportokat egyaránt. A tornán 12 csapat vett részt a tadzsik, ukrán, bulgár, kirgiz, örmény, türkmén, marokkói, magyar és 4 iráni. Négy csoport lett kialakítva ahonnan a csoport elsők juthattak ki az első 4-be, majd utána elődöntőt kellett birkózni. A vasárnapi nap folyamán a győztesek döntőt a vesztesek bronzmérkőzést vívtak, a tét igen nagy volt hiszen az első csapat kb. 15 millió forint, a második 9 millió, a bronz érmes pedig 6 millió forint értékű dollárt vehetett át. A Lévai Zoltán vezette csapat a bolgárokkal és a marokkóiakkal kerültek egy csoportba akik nagy csatára késztették a magyar alakulatot de mindkétszer győzni tudtak a mieink, az elődöntőben szinte a komplett válogatottat felvonultató örmény csapattal találkoztak, ezen a találkozón a legtöbb meccs kimenetele az utolsó pillanatokig kiélezett volt, de sajnos csak Ifj. Lévai Zoltánnak sikerült legyőznie az örmények 75 kg-os izomkolosszusát. Ezek után következett a délutáni programban a bronzmérkőzés, ahol a helyi iráni csapattal találkozott a magyar legénység. Ezen a találkozón a végső mérkőzés előtt az irániak 4-3-ra tudtak csak meglépni Jäger Krisztián, Almási Ferenc és Lévai Zoltán győzelmének köszönhetően, tehát a nehézsúly mérkőzésén múlt minden. A hangulat félelmetes volt, a teltházas csarnokban szinte még a csilláron is iráni szurkolók lógtak és folyamatos hang orkán töltötte be a teret, ennek ellenére Pap Arnold esélye meg volt, de a rutintalansága miatt szoros csatában alul maradt és így a magyar csapatnak az előkelő 4. hellyel meg kellett elégednie.

Eredmények részletesen, katt ide>>>

 

Lévai Zoltán vezetőedzőt megkértük, hogy összegezze az iráni túrát:

"Pozitív élményekkel tértünk haza, mert nagyon fiatal szinte junior gárda képviselte hazánkat, de úgy gondolom méltóképpen. A fiúk átérezték, hogy egy magyar birkózónak bárhol a világban "nagy követi" szerepe van, azaz az ő viselkedésük, hozzáállásuk, megjelenésük alapján ítélik meg sokan a magyarokat. Megfelelő komolysággal álltak a mérkőzésekhez, utolsó leheletükig küzdöttek és a szép győzelmek mellet ha voltak is vereségek, azok vállalható csata után születtek. a negyedik hely realitás volt, egy kis szerencsével akár a bronzérmet is megszerezhettük volna, de ahhoz kellett volna az az infó, hogy a nehézsúlyú iránit kizárták verekedés miatt, mert akkor Török Zsoltot küldöm fel és meggyőződésem, hogy az irániak nehézsúlyú tartalékát tussal verte volna. Tudom, hogy túl sok a "ha" ebben a mondatban, viszont azt is tudom, hogy az elkövetkezendő években fogunk mi még érmet nyerni a kötöttfogású Klub Világbajnokságon."

Vdeók a versenyről, katt ide>>>

Képek a versenyről, katt ide>>>

    2019. július 24. Kinga, Kincső

Info Birkózóinknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráció | Új jelszó