2015.11.28.Serdülő szabafogású Országos Bajnokság, Püspökladány
  2015.11.28.Serdülő szabafogású Országos Bajnokság, Püspökladány

Több, mint 150-en a serdülő szabadfogású bajnokságon

Püspökladány rendezhette meg a 2015. évi serdülő szabadfogású országos egyéni bajnokságot, ahol tizenhárom súlycsoportban összesen 151 birkózó küzdhetett meg a bajnoki címekért. A szövetség az eseményen a legújabb versenylebonyolító rendszerét harmadjára is tesztelte, sikeresen.
 

A junior és kadet kötöttfogású országos bajnokságot követően elegáns formát adott a serdülő OB-nak is a Magyar Birkózó Szövetség, hiszen Püspökladányban immáron harmadjára tesztelte a 2016-tól minden országos bajnokságra tervezett versenylebonyolító rendszert, miszerint a titkári munkát laptopon végzik a hozzáértők, míg az eredményjelzőket televízió készülékek váltották fel.

A fiatalok összecsapásai a megszokott időben, 10 óra 30 perckor, három szőnyegen kezdődtek meg és a nem kevés meccsszámnak köszönhetően jócskán el is húzódott a verseny. A 13 aranyéremből végül Tösmagi Attillának, Losonczi Dávidnak és Szőke Alexnek köszönhetően hármat az erzsébetiek vittek haza, ám a csapatpontverseny első helyezéséhez ez kevés volt, hiszen a Dorog tizenegy érmet, köztük két bajnoki címet szerzett ezen a hétvégén.

Érdekesség, hogy a versenylebonyolító program a legtöbb tus győzelmet is számolja, ami ezúttal a 76 kilogrammosok bronzérmeséhez, az orosházi Bojtor Gellért nevéhez fűződik, hiszen három győztes mérkőzéséből hármat tussal nyert meg. A tus győzelmek mellett a program a technikai tust is figyeli, miszerint négy-négy technikai tusos győzelmet szerzett Vitek Amadeusz, Veszeli Dániel és Szőke Alex is.

A serdülő bajnokság győztesei:
35 kg: Vitek Amadeusz (Dorogi NC)
38 kg: Katona Zoltán (Ceglédi VSE)
42 kg: Tösmagi Attila (ESMTK)
46 kg: Budai Kovács Marcell (Sziget SC)
50 kg: Rácz Richárd (Orosházi SBK)
54 kg: Farkas Rajmund (Kecskeméti TE)
58 kg: Kiss Károly (Dunaferr SE)
63 kg: Gyürky Tibor (Tatabányai SC)
69 kg: Losonczi Dávid (ESMTK)
76 kg: Takács István (BVSC-Ganz-Jászkisér)
85 kg: Szőke Alex (ESMTK)
100 kg: Vátzi Bálint (Dorogi NC)
+ 100 kg: Szilágyi Attila (FTC-Csévharaszt)

Csapatpontverseny:
1. Dorogi NC 54 pont
2. ESMTK 43 pont
3. Ceglédi VSE 37 pont

Teljes eredménylista, katt. ide>>>

Videók a versenyről, katt ide>>>

Képek a versenyről, katt ide>>>

A versenyen közreműködő bírók: Weisz György (titkár), Szűcs András, Lakatos András, Rögler Gábor, Kónya Lajos, Bárdosi Sándor, Sleisz Gabriella, Farkas László, Makula Tamás, Fék Szabolcs (titkár).

forrás: birkozoszov.hu

    2019. július 24. Kinga, Kincső

Info Birkózóinknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráció | Új jelszó