2015.07.17-18.Felnőtt és junior szf. birkózó verseny, Bukarest, ROU
  2015.07.17-18.Felnőtt és junior szf. birkózó verseny, Bukarest, ROU

 

JÄger Szimonetta ezüstérmes Bukarestben

Öt versenyzőnk közül a dorogi Jäger Szimonetta második lett a női 60 kilogrammosok között, a bukaresti Ion Cornianu és Ladislau Simon-emlékversenyen. A női szakág mellett természetesen a férfiaknál is érdekeltek voltunk, hiszen négyen szabadfogásban képviseltették hazánkat.
 

Románia fővárosában, a Sala Polivalenta sportkomplexumban rendezték meg a hagyományos felnőtt nemzetközi emlékversenyt, ahol mindhárom szakágban felmérhették tudásukat a világ birkózói. Ezúttal 20 ország képviseltette magát a megmérettetésen, így több száz versenyző állt küzdőtérre. Magyarországról mini csapat utazott Bukarestbe, hiszen a szabadfogású 74 kilogrammosok között válogató küzdelmek zajlanak Nagy Mihály és Ligeti Richárd között, míg a nőknél Jäger Szimonetta sérülés miatt komoly versenyhiányban szenved.
A kétnapos versenyen a mieink csak szombaton voltak érdekeltek. Női birkózásban a 60 kilogrammosok között Szimi egy vereséget és egy győzelmet követően a román Incze Kriszta mögött a második helyezést ért el. A férfiaknál 74 kilóban hárman is szerencsét próbáltak. A korábban említett Nagy Mihály egy chileit sikeresen legyőzött az első körben, majd egy dél-koreaitól pontozással kikapott. Mivel legyőzője döntőbe jutott, így Misi vigaszágra került, ahol kanadait múlt felül, ám végül a bronzéremért német ellen szenvedett vereséget, ötödik lett. Szintén ezen az ágon versenyzett a szombathelyi Ligeti Richárd is, valamint Misi öccse, Nagy Péter, akik ráadásul egymás ellen kezdték meg a versenyt. Az összecsapást végül Peti nyerte meg 8-2 arányban, ám a folytatásban nem sikerült az újabb győzelem és végül mindketten kiestek a tizenkét fős mezőnyben. A súlycsoportot egyébként a német Martin Obst nyerte meg.
A szakág negyedik magyar érdekeltsége a Haladás VSE birkózója, Wittmann Kristóf volt, aki a 97 kilogrammosok között lépett szőnyegre. Első ellenfele rögtön a későbbi aranyérmes német Stefan Kehrer volt, aki 9-0-ra győzte le a fiatal szombathelyit. Kristóf a vigaszágra került, ahol újabb vereség következett, ezúttal 8-0-ra kapott ki az észttől, így búcsúzni kényszerült a versenytől.

forrás: birkozoszov.hu

    2019. július 22. Magdolna

Info Birkózóinknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráció | Új jelszó