2015.07.11.Felnőtt birkózó Spanyol Nagydíj, Madrid, ESP
  2015.07.11.Felnőtt birkózó Spanyol Nagydíj, Madrid, ESP

 

Spanyol Nagydíj Madridban

Az elmúlt hétvégén Spanyolország fővárosában női válogatottunk, valamint fiatal erőkből álló felnőtt szabadfogású csapatunk képviselte hazánk színeit a madridi nagydíjon, ahol a 60 kilogrammosok között Sastin Marianna remek birkózással aranyérmet szerzett, míg a férfi 61 kilóban Molnár József ezüstérmes lett.
 

Női birkózásban öt, szabadfogásban pedig négy versenyzőnknek drukkolhattunk a 2015. évi Spanyol Nagydíjon, ahol a két szakág mellett kötöttfogásban a magyarok nélkül is nagyon erős verseny volt. A mieink közül ketten jutottak fináléba. A női 60 kilóban Sastin Marianna (Vasas SC) brillírozott és legyőzte az idei Ázsia-bajnok kínait az aranyéremért folyó küzdelemben, míg előtte a döntőig vezető úton további két ázsiait múlt felül (egy japánt és még egy kínait). A verseny másik magyar döntőjét a férfi 61 kilóban Molnár József (Csepeli BC – Abonyi BC) birkózta, aki a nap folyamán japán, majd iráni birkózónál bizonyult jobbnak. A fináléban az amerikai azonban egy hajszálnyival jobbnak bizonyult nála, és 4-4-re legyőzte őt, így az előkelő ezüstérmet szerezte meg az abonyi nevelésű birkózó.
A magyar csapat tagjai közül Gyurits Gergely (Csepeli BC) került még dobogó közelbe, miután a szabadfogású 86 kilogrammosok között olasz és svéd birkózókat győzött le, majd az elődöntőben spanyoltól, a bronzéremért pedig olasztól szenvedett vereséget, így ötödik lett.

A magyar csapat további eredményei:

Női birkózás:
53 kg: Dénes Mercédesz (Érdi Spartacus) – 1 mérkőzés/0 győzelem/1 vereség
63 kg: Sleisz Gabriella (ESMTK-Mogyoródi KSK) – 1/0/1
69 kg: Wilson Vanessa (Vasas SC) – 2/1/1
75 kg: Németh Zsanett (UTE) – 1/0/1

Szabadfogás:
65 kg: Lukács Norbert (Csepeli BC) – 2/1/1
74 kg: Gulyás Zsombor (Csepeli BC) – 1/0/1

A versenyen Weisz György bíróként képviselte hazánk színeit.

forrás: birkozoszov.hu

    2019. július 24. Kinga, Kincső

Info Birkózóinknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráció | Új jelszó