2015.04.26. Kadet női birkózó válogató, Miskolc
  2015.04.26. Kadet női birkózó válogató, Miskolc

Két dorogi válogatott a hölgyeknél is

Kattints a képre a nagyításhoz
 

Szekér Szimonetta (49 kg) és Németh Anna (60 kg) megszerezte a címeres mezt a női kadet válogatottban. Miskolc volt az utolsó állomása a 3 válogató versenynek, ami alapján kialakult minden súlycsoportban, hogy ki képviseli hazánkat a korosztályos Európa-bajnokságon. Mindkét lány még csak 15 éves, de maguk mögé utasították a 16-17 éves hölgyeket is.

Szimonetta 52 kg-ban megnyerte az első két válogatót, így ő már biztos indulóként hátradőlhetett volna, azonban a nemzetközi eredményesség a fő cél és mivel egy súlycsoporttal lejjebb az előző két versenyen külföldiek diadalmaskodtak, így lefogyasztott és a 49 kilósok közt is első lett. A kontinensviadalon is ebben a súlycsoportban méri össze tudását Európa mezőnyével.

Németh Anna számára sorsdöntő volt a verseny, mert a nála 2 évvel idősebb ellenfelével szemben 1:1-re állt a válogató. Anna a döntő mérkőzésen kicsit tartott a vereségtől, így óvatosan, talán túl óvatosan kezdte a mérkőzést.

Kattints a képre a nagyításhoz
 

A szünetre levonulva még így is vezetett 3:1-re, de az a fél perces szünet – vagy az edző, Lévai Zoltán intelme – igen jót tett, mert a továbbiakban egy perc sem kellett, hogy technikás, ügyes birkózással 11:1-es technikai tussal győzzön és ezzel megszerezze a címerest mezt.

Dorogi szempontból a fiatal Farkas Mercédesz birkózása volt igen imponáló, határozottan látszódik a fejlődés. A többi lány is harcosan birkózott, viszont az edzésszámot növelniük kell, ha a legjobbak akarnak lenni, ugyanakkor a megkezdett út számukra is nagyon jónak mutatkozik. Úgyhogy hajrá lányok, hajrá dorogi birkózás!


HAZAI eredmények:
Kadet korosztály 1998-99-2000-ben születettek:
49 kg (5): Szekér Szimonetta /Dorogi NC/ (1. hely)
56 kg (5): Farkas Mercédesz /Dorogi NC/ (3. hely)
60 kg (7): Németh Anna /Dorogi NC/ (2. hely)
70 kg (2): Gyarmathy Kata /Dorogi NC/ (2. hely)

Összesített női csapatpontverseny:
1. Szlovákia válogatottja
2. Dorogi NC
3. Kecskeméti TE

Fényképek, katt ide>>>
Videók, katt ide>>>
Teljes eredménylista (kadet nők), katt ide>>>

 

 

    2019. július 24. Kinga, Kincső

Info Birkózóinknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráció | Új jelszó