2015.04.24-26. Junior kf. nemzetközi verseny, Porec (CRO)
  2015.04.24-26. Junior kf. nemzetközi verseny, Porec (CRO)

2 dorogi érem a horvát tengerpartról

Torba Erik

29. alkalommal rendezték meg május 25-én Porec-ban az „Adria Trófea” junior nemzetközi kötöttfogású versenyt, ahol Magyarország tizenkét birkózója közül ketten (Torba Erik és Érsek Róbert) is a Dorogi NC színeit képviselve léptek a szőnyegre. A házigazda és a magyar válogatott mellett albán, bolgár, cseh, finn, német, svéd, szlovák, szlovén és szerb birkózók mérhették össze a tudásukat és a nyolc súlycsoportból kettőben magyar birkózó állhatott a dobogó legmagasabb fokára.

Köztük az egyik a már világversenyeken is bizonyító dorogi kiválóság, Torba Erik volt, akinek a térdsérülése miatt hosszú ideje ez volt az első megmérettetése. Említésre érdemes az is, hogy Erik súlycsoportot váltott, mert a szokásos 60 kg helyett 55 kg-ban próbálta ki magát. Itt jól vette az akadályokat, ugyanis nem talált legyőzőre, így szerezve meg az aranyérmet a magyar csapat számára.

Érsek Róbert

Ugyancsak a magyar csapattal tartott a még kadet korcsoportú fiatal dorogi fenegyerek, Érsek Róbert is, aki a saját korosztályában, 100 kg-ban eddig szinte minden versenyt megnyert ebben az évben. Nem véletlenül tartják őt éremesélyesnek az edzők az idén nyáron megrendezésre kerülő Európa-bajnokságon és Világbajnokságon. Robinak ezúttal nem csak az idősebb versenyzők között, de nagyobb súlycsoportban is kellett indulnia, ugyanis 120 kg-ba mérlegelt, mert a legutóbbi válogatón Magyarországon ő nyerte ebben a korosztályban ezt a súlyt. Fiatal kora  és alacsony súlya ellenére sem vallott szégyent, két győzelem és két vereség után az előkelő harmadik helyezést sikerült megszereznie.

A másik aranyérmet egy súlycsoporttal lejjebb, 96 kg-ban a BVSC-Ganz-Jászkisér versenyzője, Almási Ferenc tudhatta magáénak. Összességében a magyar csapat mérlege 2 arany, 1 ezüst, 2 bronz és egy ötödik helyezés. Gratulálunk a csapatnak! Hajrá Magyarország! Hajrá Dorog!


Részletes eredmények és beszámoló: kattints ide>>>
Teljes eredmény lista: kattints ide>>>

 

    2019. július 24. Kinga, Kincső

Info Birkózóinknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráció | Új jelszó