2015.04.11. 5plusz1 Sztár Női Birkózó Gála csapatverseny
  2015.04.11. 5plusz1 Sztár Női Birkózó Gála csapatverseny

 5+1 Sztár Női Birkózó Gála – Első helyen a magyar női válogatott

kattints a képre a nagyításhoz
 

Pesterzsébeten, a Kruj Iván Sportcsarnokban került megrendezésre az 5+1 Sztár Női Birkózó Csapatgála, ahol a magyar női birkózó válogatott tagjai között ott volt a Dorogi NC színeiben versenyző Jäger Szimonetta is…

Összesen hat csapat vett részt a viadalon, amit két, hármas csoportra osztottak. A magyar lányok a B csoportba kerültek Romániával és Németországgal együtt. A másik ágon az A csoportban volt Lengyelország, Fehéroroszország és az Európai vegyes csapat (Szlovákia, Franciaország, Csehország).

kattints a képre a nagyításhoz
 

Az első fordulóban Romániával csaptunk össze, ahol az első győzelem a dorogi Jäger Szimonetta nevéhez fűződik, aki Simona Pricob-ot győzte le 3-2 arányban, ezzel is hozzásegítve a magyar csapatot a győzelemhez, amit összességében 6-2-re nyertünk meg.

A Románia elleni győzelem után a német csapat ellen vívtunk csatát és maradtunk alul 5-3 arányban. Összesen három magyar leányzó tudott győzelmet aratni Németország ellen, köztük Szimonetta is, aki Laura Mertens-t múlta felül pontozással (2-5). Így tehát csoport másodikak lettünk, ami azt jelentette, hogy a másik csoport győztesével kell majd megvívnunk az elődöntőt.
A másik csoportot a Fehéroroszok nyerték, de a magyar csapatot nem tudták legyőzni, Jäger Szimonettának is köszönhetően, aki mint egész nap, itt is remekül birkózott és ezen a mérkőzésen is győzedelmeskedett.

kattints a képre a nagyításhoz

A döntőben a lengyelekkel kellett farkasszemet nézniük a lányoknak. A nagyon izgalmas mérkőzés végül döntetlen állást hozott, ám a technikai pontoknak köszönhetően a mi lányaink emelhették magasba a bajnoknak járó trófeát.

A verseny izgalmas, látványos és szakmailag igen hasznos volt, igazi jó hírverése a női birkózásnak, reméljük jövőre lesz folytatása a tornának.

Videó összefoglaló a versenyről>>>

Részletes eredmények és beszámoló>>>
 

 

    2019. július 24. Kinga, Kincső

Info Birkózóinknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráció | Új jelszó