2015.02.28. Vegyes korcsoportú verseny, Naszvad (Szlovákia)
  2015.02.28. Vegyes korcsoportú verseny, Naszvad (Szlovákia)

Naszvad
 

kattints a képre a nagyításhoz
 

2015 február 28.-án került megrendezésre idén is a naszvadi verseny, amelyre 27 dorogi versenyző nevezett. Komoly mezőny jött össze, több országból is érkeztek versenyzők, például moldávok, csehek, románok, szerbek, horvátok és nem utolsó sorban magyarok. Nehéz versenynek ígérkezett az összesen 21 csapatot és 167 főt számláló Jégtörő kupára elnevezett megmérettetés.


2008-as születésűek
21 kg: Kovács Edvin korát és korosztályát meghazudtoló birkózással, két győzelemmel könnyedén szerezte meg az első helyezést.

2006-os születésűek
25 kg: Mede Rajmund és Secgin Bartu mérlegeltek, és mindketten a 3. helyen végeztek.
30 kg: Czuczor Dominik fantasztikus birkózással két győztes mérkőzés után kiérdemelten lett első helyezett.
40 kg: Szilágyi Dániel remek teljesítménnyel, két szlovák ellenfelét legyőzve első helyen végzett.

Diák:
40 kg: Thier Barnabás és Varga Martin kiestek, Sebők Kristóf 3. helyen végzett miután kettőt nyert és egyszer kikapott.
44 kg: Dóczi Mátyás és Kovács Erik remek mérkőzésekkel jutottak el a döntőig ahol Mátyás győzött, Erik pedig a második helyen végzett.
48 kg: Kovács Gergely remek birkózással két horvát ellenfelét legyőzve jutott el a döntőig, ahol a moldáv ellenfelével szemben maradt alul, így a 2. helyen végzett.
52 kg: Bazsó Adolf mérlegelt az 52 kg-osok táborában, ahol két meccset megnyerve az elő helyen végzett, döntőben legyőzve szlovák ellenfelét. Frank László sajnos egy meccsel kiesett.
57 kg: Kapás Máté képviselte a Dorogi NC csapatát. Három szuper mérkőzéssel sikerült a dobogó legfelső fokára állnia.

Serdülő:
47 kg: Kakucsi Sándor három mérkőzés után, remek helytállással az 5. helyen végzett.
53 kg: Borbély Patrik nehéz sorsolással két meccs után sajnos búcsúzott a megmérettetésektől.


Kadetek:
58 kg: Gremsberger Bertalan képviselte a dorogi egyesületet. Első mérkőzését magabiztos birkózással megnyerte, majd a második meccsen sajnos megsérült, s ezért nem tudta vállalni a mérkőzést a 3. helyért, így az 5. helyen végzett.
63 kg: Lévai Tamás és Putnoki Zsolt mérettették meg magukat a 63 kg-osok mezőnyében. 2-2 mérkőzésen jutottak el mindketten a döntőig, ahol Tamás 2:0-ás pontozással győzte le a remekül helyt álló és színvonalas birkózást nyújtó Zsoltit.
69 kg: Vátzi Bálint és Vitek Dárius mérlegeltek a 69 kilogrammban. Dárius az első meccsen kikapott szlovák ellenfelétől, sajnos kiesett a versenyből. Bálint az EB 5. szlovák versenyzőtől kapott ki a második meccsén, ezután 2 mérkőzés nyert, így 3. helyen végezhetett.
76 kg: Kovács Győző indult a 76 kg-osok mezőnyében, ahol öten mérlegeltek. Egy szlovák birkózótól kapott ki, így Győző a 2. helyen végzett.
85 kg: 3 induló nevezett ebben a súlycsoportban, ahova a két dorogi, Vitek Kálmán és Kismóni Botond is mérlegelt. Remek birkózással és nagy szívvel küzdött a két versenyző így Botond 1. míg Kálmán 2. helyen végzett.

Lányok:
52 kg: Juhász Elizabet és Gregor Dominika mérettette meg magát a 2000-2001-esek mezőnyében. Dominika kiesett a versenyből miután mindjárt az első mérkőzésen Elizabettel szemben alul maradt. Elizabet nehéz mérkőzéseken keresztül érte el az 5. helyezést.


Csapat végeredmény:
1.    Dorogi NC
2.    Nesvady
3.    Horvátország


Fotók megtekintése itt>>>

Videók a versenyről, katt ide>>>

    2019. július 24. Kinga, Kincső

Info Birkózóinknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráció | Új jelszó