2015.02.28. Női felnőtt és kadet verseny, Kecskemét
  2015.02.28. Női felnőtt és kadet verseny, Kecskemét

Három dorogi hölgy is megtette az első lépést, hogy magyar válogatott legyen

A Kecskeméti TE birkózó szakosztálya rendezte meg február utolsó szombatján két korosztályban, azaz a felnőtt női válogatóversenyt, illetve a kadet női válogatóversenyt.
A verseny helyszíne a Messzi István Városi Sportcsarnok volt, ahol a magyarok mellett szlovák, lengyel, finn, szerb és brit versenyzők is színesítették a 150 fős mezőnyt.

Komáromi Tibor, szakmai alelnök megnyitójával vette kezdetét a verseny, ahol a Dorogi Nehézatlétikai Club kadet és felnőtt versenyzői is képviselték az egyesületet.
A három szőnyegen zajló küzdelmek meghozták a szép eredményeket, mivel Jäger Szimonetta a felnőttek között aranyérmet szerzett, Szimonettának nincs pihenő, a következő hétvégén a fehéroroszországi Minszkbe utazik, nemzetközi női versenyre.
A serdülő korosztályú Németh Anna 60 kg-ban a második helyet szerezte meg egy korosztállyal feljebb, azaz a kadeteknél, de mivel lengyel ellenfele lett a győztes, Anna másodikként ugyan, de súlycsoportjának legjobb hazai versenyzőjeként az első kadet válogatóversenyét nyerte.

52 kg-ban a szintén serdülő korcsoportú, de egy korosztállyal szintén feljebb induló Szekér Szimonetta állhatott a dobogó legmagasabb fokára, így ő is a válogatottságot kitűzve maga elé, jó úton halad.
A lengyel válogatott igen szép létszámmal képviseltetve magát megnyerte a női csapatpontversenyt, őket a dobogó második fokán a Dorogi Nehézatlétikai Club követette a bezsebelt érmek és helyezések alapján.
Csapatversenyben a felnőtt és kadet eredményeket összesítve számolták ki. A dorogi hölgyek az előkelő 2. helyet szerezték meg úgy, hogy a dobogóra más magyar csapat nem tudott felkerülni.

 

HAZAI eredmények:
Kadet korosztály 1998-99-2000-ben születettek:
52 kg (9): Szekér Szimonetta /Dorogi NC/ (1. hely)
60 kg (8): Németh Anna /Dorogi NC/ (2. hely)
65 kg (11): Rajos Dóra /Dorogi NC/ (5. hely)
70 kg (4): Gyarmathi Kata /Dorogi NC/ (4. hely)
Felnőtt korosztály 1997-ben születettek és idősebb nők:
52 kg (6): Jäger Szimonetta /Dorogi NC/ (1. hely)
 
Összesített női csapatpontverseny:
1. Lengyelország
2. Dorogi NC
3. Szlovákia


Fényképek, katt ide>>>
Videók, katt ide>>>
Teljes eredménylista (kadet nők), katt ide>>>
Teljes eredménylista (felnőtt nők), katt ide>>>
Teljes eredménylista (felnőtt férfiak), katt ide>>>

 

    2019. július 22. Magdolna

Info Birkózóinknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráció | Új jelszó