2015.02.21. Felnőtt kötöttfogású világkupa, Irán
  2015.02.21. Felnőtt kötöttfogású világkupa, Irán

Jäger Krisztián kiváló formában birkózott a Világkupán!

2015-ben Irán fővárosában, Teheránban rendezték a kötöttfogású csapat Világkupát, ahol azok a nemzetek vehettek részt, akik az előző évi egyéni világbajnokságon az összesített csapateredményben a legjobb nyolc között végeztek. Jelen esetünkben Oroszország, Azerbajdzsán, Németország, Svédország, Örményország, Törökország, Irán és nem utolsó sorban Magyarország, vett részt a versenyen, soraiban a dorogi Jäger Krisztiánnal...

Főiskolás világbajnokunk, kétszeres felnőtt magyar bajnokunk, Jäger Krisztián a 66 kg-ban volt érdekelt és remek teljesítménnyel járult hozzá a csapat 5. helyezéséhez. Krisztián 4 mérkőzéséből hármat megnyert és csak az orosz versenyző tudta felülmúlni szoros mérkőzésen 2:0-val. A csapat is csak egy vereséget szenvedett, egy döntetlent ért el és 2 győzelmet aratott.
A mieinket a B csoportba sorsolták az orosz a török és az örmény válogatottal együtt. Az első fordulóban rögtön Oroszországgal kezdtünk, ahol Jäger a junior Eb-ezüstérmes Artyom Szurkovval csapott össze és maradt alul 2:0-ra. A végeredmény pedig 5-3. lett Oroszország javára.
Következett a török válogatott. Krisztián ellenfele ezúttal Atakan Yüksel volt, aki eddig mumusnak számított, így a papírformának megfelelően 5:0-ra vezetett már a magyar fiú ellen, azonban Krisztián fejlődését jól mutatja, hogy nem adta fel és a második menet derekán összekapta a törököt és egy szaltó dobást követően két vállra fektette és meg is nyerte a mérkőzést. A végeredmény döntetlen 4-4 lett a végén, de a több tus győzelem miatt a törökök jöttek ki győztesen.
Az utolsó csoportmérkőzésen Örményország válogatottjával csaptunk össze, ahol Jäger Krisztián ezúttal Gor Szirekanjannal kellett megküzdenie, akit könnyedén technikai tussal vert meg 8:0-ra. A végeredmény 5-3 lett a mi javunkra, ami a csoport harmadik helyet jelentette Magyarország számára.
Az utolsó mérkőzést a svédek ellen vívtuk az 5-6. helyért, Krisztián 5:0-ra verte az örmény származású svéd Frunze Harutyunyant, amivel hozzájárult Magyarország-Svédország 6-2-es legyőzéséhez ami az 5. helyet jelentette a magyar csapat számára az Iráni Világkupát.
A felnőtt csapatot erősítette a BVSC kiválósága a tokodi Korpási Bálint (kis képen) is, aki 2 mérkőzést kapott Sztruhács György kapitánytól. Bálint a bizalmat meghálálta és mindkét meccsét megnyerte.
Krisztián kiváló formában birkózta végig az egész világkupát, ugyanis 4 meccsből 3-at nyerni tudott a világ legerősebb nemzetei ellen. Gratulálunk a remek teljesítményhez és további szép sikereket kívánunk neki!


Végeredmény:
1. Azerbajdzsán
2. Oroszország
3. Irán
4. Törökország
5. MAGYARORSZÁG
6. Svédország
7. Németország
8. Örményország


További részletek, katt ide>>>
 

 

    2019. július 24. Kinga, Kincső

Info Birkózóinknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráció | Új jelszó