2015.02.21. Cegléd, nemzetközi serdülő rangsorverseny
  2015.02.21. Cegléd, nemzetközi serdülő rangsorverseny

5 ország, 6 érem a nemzetközi serdülő rangsorversenyről

A 2015-ös év első kötöttfogású serdülő rangsorversenyét Cegléden rendezték meg február 21.-én szombaton, ahol összesen 204 sportoló képviseltette magát. Nem meglepő ez a magas létszám, hiszen a rangsorversenyeken szerzett pontok alapján dől el, hogy kik lesznek majd azok, akik indulhatnak az országos bajnokságon. Számos külföldi versenyző is megméretette magát  a versenyen, ez is emeli a fényét, hogy Spányik Ákos (képen) aranyéremmel térhetett haza.

 

Ezen a viadalon olyan nemzetek vettek részt, mint Ukrajna, Bulgária, Románia, Szlovákia, tehát egy nagyon erős nemzetközi versenyhez volt szerencsénk.


35 kg-ban 15 versenyző mérlegelt, ebből két személy a Dorogi NC színeit képviselte. Keppler Ákos, akinek nem volt valami szerencsés a sorsolása, hiszen első meccsen egy ukránnal, majd a vigaszágon egy román versenyzővel kellett megmérkőznie, sajnos mindkét meccsen alulmaradt, így ő kiesett a versenyből. Vitek Amadeusz a tőle megszokott módon kezdte a versenyt és a három győzelmével egészen a döntőig menetelt, ahol egy ukránnal találta szemben magát. A munkácsi fiú technikásabbnak bizonyult és 7:2-es pontozással legyőzte a dorogi versenyzőt, így Vitek Amadeusz a 2. helyezést szerezte meg magának.

42 kg-ban szintén két versenyző indult a Dorog NC színeiben. Dóczi Mátyás már az első fordulóban alulmaradt egy ceglédi versenyzővel szemben, egy szerencsétlen mozdulattal magára dobta a ceglédi fiút, aki aztán kihasználta a helyzetet és betusolta a dorogi versenyzőt. Spányik Ákos az első fordulóban könnyedén vette az akadályt és a könnyű győzelme után Dóczi Mátyás legyőzője következett, akit Ákos két vállra fektetett és ezzel kiejtette a csapattársát. A dorogi fiú meg sem állt a döntőig, ahol egy nyakigláb kellemetlen stílusú szófiai bulgárral kellett farkasszemet néznie, azonban Spányik Ákos a fináléban is hozta a remek formáját és akciódús, bátor birkózásával felül tudott kerekedni ellenfelén és ezzel megszerezte az aranyérmet a 42 kg-os súlycsoportban.

63 kg-ban Putnoki Zsolt volt a dorogiak érdekeltje, aki mindjárt legelső meccsén egy nagyon komoly ellenféllel találta szembe magát, az ESMTK színeiben versenyző Bak Gergellyel, akit ugyanúgy győzött le, mint ahogy kikapott tőle a csapatbajnokságon: csípővel. Zsolti sajnos az elődöntőben alul maradt a CVSE versenyzőjével szemben, érdekes, ugyanakkor felháborító bírói mulasztás miatt. A kaotikus mérkőzés után nem maradt más cél csak a 3. hely, amelyet Zsolt magabiztosan meg is szerzett.

69 kg-ban 2 dorogi fiatal is képviseltette magát, Klányi Krisztofer valamit Vátzi Bálint személyében. Az elődöntőig könnyedén vették az akadályokat majd egymással kellett megküzdeniük a döntőbe jutásért. Szoros mérkőzésen Krisztofernek sikerült bekerülnie a döntőbe, ahol az egykor még Dorog, most azonban a BVSC-Ganz-Jászkisér csapatában versenyző Takács Istvánnal szemben maradt alul. A 3. helyért Bálintnak a madari versenyzőt, Sluka Ivánt sikerült legyőznie szoros mérkőzésen.

100 kg-ban mindössze 9 versenyző mérlegelt, ezek közül az egyik Vitek Kálmán volt, aki a Dorogi NC-t képviselte. Kálmán az első két mérkőzésén látványos birkózással mindkét meccsen gyorsan győzni tudott, előbbin technikai tussal, míg az utóbbin tussal. A döntőben az ESMTK versenyzőjével kellett megküzdenie, aki ellen nem találta az ellenszert. A dorogi fiúnak az utolsó másodpercekben sikerült földre vinnie az ellenfelét, azonban a felfordítás már nem sikerült, így 2:4 arányban kikapott és ezzel az ezüstérmet tudhatta magáénak.


Hazai eredmények:

Serdülő kcs. 2000-2001-2002-ben (kötöttfogás):
35 kg: Vitek Amadeusz/2002 (2. hely), Keppler Ákos/2002 (kiesett)
38 kg: Heinczinger Richárd/2001 (kiesett), Horváth Vanessza/2002 (kiesett)
42 kg: Spányik Ákos/2001 (1. hely), Dóczi Mátyás/2002 (kiesett)
46 kg: Kakucsi Sándor/2001 (kiesett)
54 kg: Gremsberger Bertalan/2000 (kiesett), Borbély Patrik/2001 (kiesett)
58 kg: Kapás Máté/2002 (kiesett)
63 kg: Putnoki Zsolt/2000 (3. hely), Rajos Richárd/2001 (kiesett)
69 kg: Klányi Krisztofer/2001 (2. hely), Vátzi Bálint/2000 (3. hely)
100 kg: Vitek Kálmán/2000 (2. hely)

Teljes eredménylista, klikk ide>>>
Képek a versenyről, klikk ide>>>
Videók a versenyről, klikk ide>>> 

 

    2019. július 24. Kinga, Kincső

Info Birkózóinknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráció | Új jelszó