2013.10.30. NB I. Felnőtt birkózó CSB első forduló
  2013.10.30. NB I. Felnőtt birkózó CSB első forduló

Hihetetlen dorogi birkózók: A felnőtt NB I. nyitófordulójában legyőzték a tavalyi bajnokot!

Azt már megszokhattuk, hogy a dorogi birkózás utánpótlása hazai és nemzetközi szinten is futószalagon szállítja a jobbnál jobb eredményeket, de most a felnőtt korosztályban is megmutatták erejüket a Dorogi Nehézatlétikai Club birkózói.

A felnőtt birkózó NB I-ben kilenc csapat indulhat, ahol 3 darab 3-as csoportra vannak osztva a csapatok és csoportokon belül megmérkőznek egymással oda- és visszavágós alapon.

Így alakul ki csoporton belül, hogy ki az első 3 helyezett. A 3 csoportelső ugyanebben a rendszerben küzd tovább az érmekért, a csoport másodikok a 4-5. helyezésért, a csoport harmadikok pedig az NB I-ben maradásért küzdenek.

Dorog a Kecskeméttel és a tavalyi bajnokkal, a VASAS SC-vel került egy csoportba a Fáy utcában megrendezett első fordulóban, és bravúros teljesítményt nyújtva 27:0-ra nyertek a Kecskemét ellen, majd 17:13 arányban győzték le a bajnoki cím védőjét, a VASAS SC csapatát.

Lévai Zoltán, a csapat egyik edzője szerint a győzelem ellenére a visszavágó esélyese inkább a VASAS SC, de a fiúk nagyon elszántak, és bízva a hazai közönség eufórikus hangulatot teremtő erejében elképzelhetőnek tartja a dorogi birkózók továbbjutását.

A dorogi felnőtt csapat sikerét az elmúlt évek tudatos munkája dicséri, mert az igaz, hogy erős a dorogi utánpótlás, de ez a siker nagy részben a felnőtt birkózóknak és a jó menedzsmentnek köszönhető.

Az NB I-es csapatban utánpótlás korú versenyzők Torba Erik és Lévai Zoltán mellett birkózott Jäger Krisztián, aki az idei év felnőtt országos bajnoka 66 kg-ban; Szakolczi Zoltán és Szakolczi Hunor, akik már évek óta erősítik a felnőtt csapatot; Pápa Péter, aki aktív versenyző és egyben utánpótlás edző is az egyesületben; Robotka László, aki a Strand világbajnokságon bronzérmet nyert és nap mint nap készül, hogy segítse a csapatot az ilyen és hasonló sikerekhez a többi felnőtt birkózóval együtt – akik bár most nem birkóztak, de edzésről edzésre segítik a felkészülést.

A szabályok adta lehetőségekkel élve két azerbajdzsáni idegenlégiós is segíti a dorogiak csapatát, akik közül az egyikük meg is tudta nyerni a mérkőzését.

A visszavágóra november31-én, azaz most csütörtökön kerül sor a dorogi sportcsarnokban 18-20 óráig. A rendezők ingyenessé tették a belépést, hogy minél többen jöjjenek és buzdítsák a hazai csapatot.

Képek, katt ide>>>

    2019. július 22. Magdolna

Info Birkózóinknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráció | Új jelszó