2013.09.28-29. Diák és serdülő kötöttfogású birkózó csapatbajnokság
  2013.09.28-29. Diák és serdülő kötöttfogású birkózó csapatbajnokság

Arany vasárnap Dorogon

Dorogon a városi sportcsarnok szombaton és vasárnap is megtelt birkózókkal és nézőkkel, mivel itt rendezték a Diák és serdülő kötöttfogású csapatbajnokság országos döntőjét.

A két hétvégi napon 14-14 csapat több mint 300 versenyzője vett részt a két rangos rendezvényen. Szombaton a diákok (10-11 évesek) csaptak össze az egész napos versenyen, ahol a dorogiak és a pesterzsébetiek meneteltek ellenállhatatlanul és veretlenül. Így a nap végén természetesen ez a két csapat találkozója döntötte el a bajnoki cím sorsát, ennek megfelelően igen izgalmas érzelmektől sem mentes döntő következett.

11 súlycsoportban küzdöttek egymással a birkózók és egészen az utolsó súlycsoportig fej-fej mellett haladva 5:5 súlycsoportot nyert mind két csapat (bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy 42 kg-ban egy súlyos bírói hiba vette el a győzelmet a dorogi versenyzőtől).

Mivel a nehézsúlyban a dorogiak nem állítottak versenyzőt, a bajnoki címet az ESMTK szerezte meg, a Dorogi NC ezüstérmes lett, a Cegléd pedig bronzérmes.

A csapat névsora: Klányi Krisztofer, Bádi Balázs, Spányik Ákos, Rajos Richárd, Hódi Erik, Vitek Amadeusz, Gremsberger Edvin, Kolozsi Hiláriusz, Kapás Máté, Ficz Ádám, Vígh Soma, Sebők Kristóf, Kovács Erik, Horváth Vanessza, Dóczi Mátyás, Szabó Zsombor.

 

Diák kötöttfogású országos csapatbajnokság (14 egyesület)
1. ESMTK
2. Dorogi NC
3. Ceglédi VSE
4. Haladás VSE
5. Csepeli BC
6. Érdi Spartacus
7. Tatabányai SC
8. Vasas SC
9. Diósgyőri BC
10. Orosházi Spartacus
11. Kecskemét
12. Szigetszentmiklósi SC
13. Dunaferr SE
14. Nagyszénás

 

Másnap, azaz vasárnap kerültek megrendezésre a serdülő birkózók csapatbajnoki mérkőzései.  Itt is 14 csapat küzdött a bajnoki címért. Ebben a korosztályban is esélyesként léptek szőnyegre a dorogi birkózók, ennek megfelelően sorra nyerték a mérkőzéseiket. Első fordulóban a Tatabánya csapatát, majd a Csepelt győzték le, a harmadik fordulóban az orosháziakat múlták felül. Az érmek sorsáról a diák korosztályhoz hasonlóan a Cegléd, az ESMTK és a Dorog összecsapásai döntöttek. Ezen a napon viszont a dorogi birkózókat nem lehetett felülmúlni, mert rendkívül harcosan, taktikusa, fegyelmezetten és a csapattal szembeni alázattal küzdöttek a fiatalok. Így előbb az ESMTK-t, majd a Ceglédet is legyőzve nyertek, s a hazai közönség bajnoki címnek örülhetett.

A bajnok csapat névsora: Takács István, Kovács Győző, Vitek Kálmán, Kismóni Móric, Kismóni Botond, Vátzi Bálint, Lévai Tamás, Horváth Renátó, Fehér Gergő, Partos Boldizsár, Bélik-Ugrin Koppány, Putnoki Zsolt, Vitek Dáriusz, Hódi Erik, Gremsberger Bertalan, Szányi Áron, Balogh Zsolt, Szekér Szimonetta, Németh Anna, Gyarmathy Kata.

Serdülő kötöttfogású országos csapatbajnokság (14 egyesület)
1. Dorogi NC 
2. Ceglédi VSE
3. Erzsébeti SMTK
4. Orosházi Spartacus BK
5. Csepeli BC
6. Vasas SC
7. Érdi Spartacus
8. Tatabányai SC
9. Nagyszénási SE
10. Kaposvári SI-USE
11. Dunaferr SE
12. Kecskeméti TE
13. Túrkevei VSE
14. Szegedi VSE (őket szabálytalanság miatt kizárták)

A döntő mérkőzések végeredményei:
Dorogi NC  – ESMTK            25-16
Dorogi NC  – Orosházi Sp.    37-4
Dorogi NC  – Ceglédi VSE    20-14

Képek, katt ide>>>

    2019. július 22. Magdolna

Info Birkózóinknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráció | Új jelszó