2012.09.16. Serdülő KF. CSB, ESMTK
  2012.09.16. Serdülő KF. CSB, ESMTK

14 serdülő csapat vállalta a megmérettetést a korosztály ez évi Kötöttfogású Csapatbajnokságán. A tavalyi első négy helyezettet kiemelve a versenybíróság 2-2- négyes, valamint hármas csoportot alakított ki sorsolással.

A verseny remek küzdelmeket, néhol parázs csatákat és látványos mérkőzéseket hozott. Elsősorban a hazai csapat drukkerei gondoskodtak a kiváló hangulatról (de a többi csapat szurkolói és maguk a versenyzők is kitettek magukért), mely olykor már-már a régi idők hamisítatlan CSB-hangulatát idézte. Lássuk a részleteket!

 

Az "A" csoport roppant erősnek tűnt, hiszen a címvédő Dorogi NC, a Csepeli BC, a Dunaferr és a Ceglédi VSE került ebbe a négyesbe. A dunaújvárosiak talán kissé kilógtak a sorból, és bár becsülettel küzdöttek, viszonylag sima vereséget szenvedtek mindhárom riválisuktól.

A Dorog-Csepel-Cegléd trió azonban, szoros küzdelmeket, nagy csatákat vívott egymással. Ezekből a csatározásokból végül a dorogiak kerültek ki győztesen, és jutottak tovább a négyes döntőbe. A 2. helyezett a Csepeli BC lett, megelőzve a ceglédi alakulatot.

 

Az eredmények:

Dorogi NC-Csepeli BC: 22-17

Ceglédi VSE-Dunaferr: 28- 4

Dorogi NC-Dunaferr : 25-15

Csepeli BC-Ceglédi VSE: 29-10

Dorogi NC-Ceglédi VSE: 17-16

Csepeli BC-Dunaferr: 29- 7

 

A csoport végeredménye:

1. Dorogi NC: 6 pont

2. Csepeli BC: 4

3. Ceglédi VSE: 2

4. Dunaferr: 0

 

A másik négytagú csoportba nyert besorolást a tavalyi ezüstérmes Vasas SC, a Ferencvárosi TC, a KASI és a Tatabányai SC csapata. Itt is akadt egy csapat (FTC) amelyet a három másik könnyedén győzött le. A ferencvárosiak kevesen is voltak, valamint legjobbjaik Szlovákiában szerepeltek egy nemzetközi viadalon.

A CSB-re így megfogyatkozva, és legjobbjait nélkülözve érkezett az FTC. Foghíjas csapatuk igyekezett ugyan helyt állni, ám a Vasas, a KASI és a Tatabánya is erősebbnek bizonyult náluk.

A másik három csapat viszont késhegyre menő küzdelmet vívott egymással a továbbjutásért. Mind a három meccsen egy-egy mérkőzésen múlott a győztes csapat kiléte. Végül a Vasas csapata került a négyes döntőbe, a KASI pedig az 5-8. helyezésekért küzdhetett a továbbiakban.

 

Az eredmények:

Vasas SC-Ferencvárosi TC: 26- 9

KASI-Tatabányai SC: 16-15

Vasas SC-KASI: 20-14

Tatabányai SC-Ferencvárosi TC: 27- 5

Vasas SC-Tatabányai SC 19-15

KASI-Ferencvárosi TC 25- 7

 

A csoport végeredménye:

1. Vasas SC: 6 pont

2. KASI: 4

3. Tatabányai SC: 2

4. Ferencvárosi TC: 0

 

A "C" csoport mezőnye három csapatból állt. Ennek ellenére két igen jó erőkből álló csapat került ide, a tavalyi bronzérmes CSABI és a házigazda ESMTK gárdája egészült ki a Nagyszénás csapatával.

A csoportrangadó hamar eljött, hiszen rögtön az első mérkőzésen összecsapott a két fővárosi egylet. A mérkőzés több kifejezetten magas színvonalú, és roppant izgalmas párharcot hozott, melyből az ESMTK fiataljai kerültek ki győztesen, hat ponttal legyőzve a CSABI csapatát.

Ezután a Nagyszénás együttesét mindkét csapat magabiztosan győzte le, így kialakult a végeredmény, amely azt jelentette egyben, hogy a CSABI ezúttal nem küzdhet meg az érmekért, míg a tavalyi ötödik erzsébetieknek lehetőségük nyílott arra, hogy a bajnoki címet otthon tartsák.

 

Az eredmények:

ESMTK-CSABI 22-16

CSABI-Nagyszénás 24-16

ESMTK-Nagyszénás: 31- 9

 

A csoport végeredménye:

1. ESMTK: 4 pont

2. CSABI: 2

3. Nagyszénás: 0

 

A "D" jelű csoportot is mindössze három csapat alkotta: a tavalyi negyedik Orosháza, az Érdi Spartacus és az Univer-KTE. A trióból viszonylag könnyedén jutott a négyes döntőbe az orosházi együttes, míg a második helyen az Érdi Spartacus csapata végzett.

 

Az eredmények:

Orosházi Sp.-Érdi Sp.: 24-16

Orosházi Sp.-Univer-KTE: 31- 9

Érdi Sp.-Univer-KTE: 32- 7

 

A csoport végeredménye:

1. Orosházi Sp.: 4 pont

2. Érdi Sp.: 2

3. Univer-KTE: 0

 

Az 5-8. helyért körmérkőzésben küzdöttek meg egymással a csapatok. A Csepeli BC, a KASI, a CSABI és az Érdi Spartacus serdülői mérték össze erejüket a minél értékesebb helyezések reményében. A négy csapat mind a hat találkozóján szoros eredmény született, több párharcot is a nehézsúlyú mérkőzés döntött el. Egy igazi presztízscsatának is szemtanúi lehettünk a Csepeli BC és a CSABI között.

A kissé feszült hangulatú találkozót végül a Csepeli BC együttese nyerte meg, elsősorban határtalan lelkesedésükkel, és a csapattagok egymásért való nagyobb küzdeni tudásával, amelyek ezúttal a CSABI versenyzőit kevésbé jellemezték. Meg is szerezték az ötödik helyet a CSBC birkózói, míg a hatodik helyen a CSABI végzett. Hetedik lett az Érd, nyolcadik pedig a KASI csapata.

 

Eredmények az 5-8. helyért:

Csepeli BC-KASI: 22-17

CSABI-Érdi Sp.: 19-18

Csepeli BC-CSABI: 22-17

Érdi Sp.-KASI: 24-16

Csepeli BC-Érdi Sp.: 21-18

CSABI-KASI: 19-17

 

A bajnoki cím és az érmek sorsát a Dorog, a Vasas, az ESMTK és az Orosháza döntötte el egymás között. Az első körben a dorogiak 7 ponttal legyőzték a Vasast, míg az erzsébetiek az Orosházát múlták felül 5 pontnyi különbséggel.

A második fordulóban került sor a Dorog és az ESMTK párharcára. Óriási csata dúlt a szőnyegen! Dobszó és hatalmas hangzavar közepette zajlott a mérkőzés, amely csak a legutolsó meccsen dőlt el az ESMTK javára. A másik találkozón a Vasas 2 ponttal legyőzte az Orosházát. Az utolsó párosításban a Vasas csapata mérkőzött az ESMTK-val, valamint a Dorog az Orosházával.

A pesterzsébeti csapat 8 ponttal legyőzte az angyalföldieket, és ezzel megszerezték a bajnoki címet. A másik találkozón azonban némi meglepetésre az Orosháza 5 ponttal legyőzte Lévai Zoltán együttesét. Ezzel a bajnok ESMTK mögött körbeverés alakult ki.

A versenykiírás szerint ebben az esetben az egymás közötti mérkőzéseken megszerzett pozitív-negatív pontok különbsége dönt a helyezések sorrendjéről. Mivel az Orosháza öttel nyert és csak kettővel kapott ki, a Békés megyeiek szerezték meg az ezüstérmet.

A harmadik helyezett pedig a Dorog csapata lett, mivel ők legyőzték a végül negyedik helyen záró Vasast.

 

A 2012. évi Kötöttfogású Serdülő Csapatbajnokság végeredménye

1. ESMTK (Szenttamási Tamás, Mester Milán, Boldizsár Kende, Gazdag Mátyás, Kardos Richárd, Balogh Miklós, Takács János, Szűcs Balázs, Racolta Eduárd, Serfőző Izsák)

2. OROSHÁZI SPARTACUS (Varjú Benjamin, Balogh Zoltán, Villim István, Lustyik Zoltán, Ladjánszki Ádám, Rácz György, Hódi Kevin, Tóth Tibor, Mentényi Miklós, Hie Dániel, Bánfi Richárd)

3. DOROGI NC (Szányi Áron, Lévai Tamás, Vitek Dáriusz, Kozák Kevin, Rajos Dóra, Kovács Győző, Kende Lóránt, Kismóni Móric, Jakocska János, Osváth Gergő, Kismóni Botond, Szabó Colin)

4. Vasas SC

5. Csepeli BC

6. CSABI

7. Érdi Spartacus

8. KASI

9. Tatabányai SC

10. Ceglédi VSE

11. Nagyszénás

12. Univer-KTE

13. Dunaferr

14. Ferencvárosi TC

    2019. július 22. Magdolna

Info Birkózóinknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráció | Új jelszó