2012.09.15. Diák Kötöttfogású Csapatbajnokság, ESMTK
  2012.09.15. Diák Kötöttfogású Csapatbajnokság, ESMTK

Az "A" jelű csoportban a házigazda ESMTK csapata a tavaly Dorogon megszerzett bajnoki cím megvédésére készült. Csoportjukba a Vasas SC, az Érdi Spartacus és a Sziget SC került.

A csoportmérkőzések az erzsébeti fiatalok óriási fölényét hozták, riválisaik még megszorítani sem tudták őket.

A csoport második helyén a Vasas SC csapata végzett, akik szintén nagy különbséggel múlták felül az Érd, valamint a Sziget SC csapatát. A csoportmérkőzések közül egyedül a harmadik helyről döntő összecsapás, az érdiek és a szigetszentmiklósiak küzdelme hozott szoros eredményt, az előbbiek 6 pontos győzelmével.

 

Az eredmények:

ESMTK-Érdi Sp.: 43- 1

Vasas SC-Sziget SC: 36- 8

ESMTK-Vasas SC: 36- 8

Érdi Sp.-Sziget SC: 24-19

ESMTK-Sziget SC: 43- 1

Vasas SC-Érdi Sp. : 32-12

 

A csoport végeredménye:

1.ESMTK: 6 pont

2.Vasas SC: 4

3.Érdi Sp.: 2

4.Sziget SC: 0

 

A "B" csoportban a tavalyi ezüstérmes Dorog, a Nagyszénás, a Ferencváros és a Cegléd diákjai mérték össze tudásukat.

A csoport küzdelmei hasonlóan alakultak, mint az előző négyes csatározásai. Itt a dorogi fiatalok emelkedtek ki toronymagasan a mezőnyből, és magabiztosan jutottak tovább a legjobb négy közé.

A csoport második helyén a ceglédiek végeztek, akik szintén könnyedén győzték le az FTC és a Nagyszénás gárdáját. A harmadik helyről döntő összecsapást pedig a Ferencváros 12 pont különbséggel nyerte a nemrégiben alakult nagyszénási csapat ellen.

 

Az eredmények:

Dorogi NC-Nagyszénás 44- 0

Ceglédi VSE-Ferencváros TC: 39- 5

Dorogi NC-Ferencvárosi TC: 39- 5

Ceglédi VSE-Nagyszénás: 38- 2

Dorogi NC-Ceglédi VSE: 32-11

Ferencvárosi TC-Nagyszénás: 24-12

 

A csoport végeredménye:

1.Dorogi NC 6 pont

2.Ceglédi VSE 4

3 Ferencvárosi TC 2

4.Nagyszénás 0

 

A "C" csoportban a 2011. évi bronzérmes csapat a Csepeli BC mellé sorsolt a Dunaferr, az Orosházi Spartacus és a Törökszentmiklós gárdája.

A fővárosiak és az Orosháza is könnyedén nyert a csoport másik két résztvevője ellen, kettejük csatája döntött tehát a csoportelsőségről.

A mérkőzés nagy csatát hozott a két éremesélyes alakulat között, melynek végén a csepeliek 1 pont különbséggel diadalmaskodtak az orosháziak felett. A csoport harmadik helyét a Dunaferr csapata szerezte meg, 12 ponttal legyőzve a törökszentmiklósiakat.

 

Az eredmények:

Csepeli BC-Dunaferr 39- 5

Orosházi Sp.-Törökszentmiklós: 36- 8

Csepeli BC-Orosházi Sp. : 22-21

Dunaferr-Törökszentmiklós: 24-12

Csepeli BC-Törökszentmiklós: 40- 5

Orosházi Sp.-Dunaferr: 32-12

 

A csoport végeredménye:

1.Csepeli BC: 6 pont

2.Orosházi Sp.: 4

3.Dunaferr: 2

4.Törökszentmiklós: 0

 

A negyedik, vagyis a "D" jelű csoportban lépett szőnyegre – a bevezetőben említett okok miatt versenyen kívül – a Tatabánya, valamint a Túrkeve, az Univer-KTE és a Kaposvár gárdája.

Az eredmények érdekessége, hogy a mindössze hat emberrel felálló Tatabányai SC diákjai legyőzték a Túrkeve és a KASI csapatát is, míg a végül a legjobb négy közé kerülő kecskemétiek ellen döntetlent harcoltak ki. Ha a versenykiírás engedte volna, vagy ha még egy tatabányai birkózó is bemért volna, (jobb tusarányuknak köszönhetően) Katona Géza tanítványai az idén is a legjobb négy között végeztek volna.

A sportban azonban a "ha" és a "volna" szavakkal kezdődő mondatoknak nincs sok értelmük, így azt rögzíthetjük, hogy a négyes döntőbe az Univer KTE csapata jutott, míg az 5-8. helyért a kaposváriak folytathatták a küzdelmeket. A Túrkeve végzett a csoport harmadik helyén, a Tatabánya pedig "veretlenül" a negyedik helyen zárt.

 

Az eredmények:

Túrkeve-Tatabánya 44- 0

Univer-KASI: 22-14

Univer-Tatabánya: 44- 0

KASI-Túrkeve: 28- 8

KASI-Tatabánya: 44- 0

Univer-Túrkeve: 32-12

 

A csoport végeredménye:

1.Univer-KTE: 6 pont

2.Kaposvár: 4

3.Túrkeve: 2

4.Tatabányai SC: 0

 

A csoportok első helyezettjei egy újabb, egymás közötti körmérkőzésen döntöttek az 5-8. helyezésekről, a csoportgyőztesek pedig az érmekért birkóztak tovább egymás között, ahol szintén körmérkőzés volt.

Az 5-8. helyről döntő összecsapásokon szerepelhetett a Vasas SC, a Ceglédi VSE, az Orosháza és a Kaposvár együttese.

Az 5. helyet végül mindhárom vetélytársát legyőzve a Szűcs András edző által dirigált, Ceglédi VSE szerezte meg. A ceglédiek ezzel megismételték az egy évvel korábbi helyezésüket.

A hatodik helyen az orosházi diákok zártak, ami előrelépést jelent a számukra a tavalyi 9. helyezéshez képest. A hetedik helyen a Vasas SC gárdája végzett. Az angyalföldiek két helyet rontottak az előző évi csapatuk szerepléséhez képest. A nyolcadik helyezett a Kaposvár csapata lett. A somogyiak 2011-ben a 10. helyen zártak, tehát ők is javítottak az egy évvel idősebbek helyezésén.

 

Eredmények az 5-8. helyért:

Ceglédi VSE-Vasas SC: 30-12

Orosházi Sp.-KASI: 32-12

Orosházi Sp.-Vasas SC: 25-19

Ceglédi VSE-KASI: 36- 8

Vasas SC-KASI: 36- 8

Ceglédi VSE-Orosházi Sp.: 25-18

 

A csoportgyőztesek egymás közötti körmérkőzéssel döntöttek az idei kötöttfogású diák CSB érmeinek elosztásáról. A címvédő ESMTK, a tavalyi ezüstérmes Dorogi NC, a bronzérmes helyen záró Csepeli BC és a 2011-es CSB-t mindössze a 15. helyen záró Univer KTE csapatai jutottak be az idei döntőbe. Az aranyérem sorsa gyakorlatilag rögtön az első találkozón eldőlt.

Az ESMTK és a Dorogi NC csapata roppant szoros, a legvégsőkig kiélezett küzdelmet vívott egymással a szőnyegen, miközben a szurkolók, valamint a csapattagok óriási hangerővel biztatták az épp szőnyegen lévő társukat.

Ebben a remek hangulatban zajlott tehát az aranycsata, amely végül a dorogiak 2 pontos győzelmét hozta. Mivel később mindkét csapat egyaránt legyőzte a Csepeli BC és az Univer csapatát is, ezzel az első fordulóbeli győzelemmel a Dorogi NC csapata szerezte meg 2012. Kötöttfogású Diák Csapatbajnoki címét.

 

A címvédő ESMTK csapata (akik tavaly éppen Dorogról hozták el az aranyérmet) pedig a második helyen végzett.

Szintén az első körben dőlt el a bronzérem sorsa is. A Csepeli BC és az Univer-KTE csapattalálkozója a fővárosiak sima győzelmét hozta, így megismételve a tavalyi harmadik helyezést, Nagy József (Jackson) és Tóth Gábor versenyzői az idén is bronzérmet vehettek át.

 

Eredmények az 1-4. helyért:

Dorogi NC-ESMTK: 20-18

Csepeli BC-Univer-KTE: 33-10

ESMTK-Csepeli BC: 39- 4

Dorogi NC-Univer-KTE: 32-12

ESMTK.Univer-KTE: 40- 4

Dorogi NC-Csepeli BC: 28-14

 

A 2012. évi Kötöttfogású Országos Diák Csapatbajnokság végeredménye:

 

1. DOROGI NC (Vitek Amadeusz, Horváth Renátó, Dóczi Mátyás, Spányik Ákos, Partos Boldizsár, Gremsberger Bertalan, Hódi Erik, Putnoki Zsolt, Szekér Szimonetta, Kolozsi Helániusz, Bódi Balázs, Takács István, Rajos Richárd, Klányi Krisztofer, Németh Anna, Balogh Zsolt, Vitek Kálmán)

2. ESMTK (Tősmagi Attila, Nagy Róbert, Kreisz Ádám, Pühra Zoltán, Varga Raul, Molnár Botond, Kóczé Károly, Losonczi Dávid, Bak Gergely, Szőke Alex, Molnár Tamás, Lővey Levente, Szilágyi Erik)

3. CSEPELI BC (Jóka Attila, Bencsik Árpád, Piricz Mihály, Virág Bogdán, Nagy Péter, Veszeli Dániel, Korcsog Milán, Handa Gábor, Szondi Balázs, Babai Dezső, Horváth Zsolt, Bartók Máté, Pénzes Levente)

4. Univer-KTE

5. Ceglédi VSE

6. Orosházi Sp.

7. Vasas SC

8. KASI

9. Túrkeve

10. Dunaferr

11. Érdi Sp.

12. Ferencvárosi TC

13. Törökszentmiklós

14. Sziget SC

15. Nagyszénás

16. Tatabánya

 

/Forrás: birkozoliga.hu, birkozoszov.hu/

    2019. július 22. Magdolna

Info Birkózóinknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráció | Új jelszó