2012.03.21. Fekete Gyémánt Kupa előzetes
  2012.03.21. Fekete Gyémánt Kupa előzetes

Minden méltató szónál többet mond a tény: a jelen állapot szerint 14 ország mintegy kétszáz versenyzője lép szőnyegre a hétvégi viadalon, és a hatalmas érdeklődés a Magyar Nagydíj nemzetközi vonzerejét idézi. Minden, a birkózásban számottevő európai ország fiataljait meghívták, s a nagy részük él is a lehetőséggel.

A Városi Sportcsarnok két – dobogóra feltett – szőnyegén szombaton az 54, 58, 63, 69 és 76 kg, majd vasárnap a 42, 46, 50, 85 és 100 kg képviselői küzdenek meg az elsőségért. A dicsőség mellé pénzdíj is jár, súlycsoportonként 200 dollár, ami az első helyezettnek 20, a másodiknak 10, a két harmadiknak pedig 5-5 ezer forintban testesül meg.

A rendezők: a Dorogi Nehézatlétikai Club, a város önkormányzata és a birkózószövetség a külsőségeit tekintve is nagy és ünnepi eseménnyé kívánja tenni a versenyt. Ebben megnyilvánul dr. Tittmann János polgármester sportszeretete éppúgy, mint a környék vállalkozóinak lokálpatrióta érzelmei, akik jelentős anyagi áldozatot hoztak a verseny sikeréért. Meghívták a magyar birkózás valamennyi élő olimpiai, világ- és Európa-bajnokát, ezzel is szolgálva a sportág népszerűsítését.

A verseny mindkét napon tíz órakor kezdődik, a helyosztókra szombaton – az ünnepélyes megnyitó után – 18.30-tól, vasárnap pedig 14 órától kerül sor. (A szervezők külön felhívják a figyelmet a vasárnap hajnalban esedékes óraátállításra.)
Vasárnap nem érnek véget a birkózónapok, hiszen hétfőn ötnapos nemzetközi edzőtábor kezdődik az olimpiai bajnok Repka Attila vezetésével, hat szőnyegen. Élnek a lehetőséggel például az azeri, az ukrán és dél-afrikai fiatalok is. A tábor a magyar kadetválogatott tagjai számára kötelező és térítésmentes. De szívesen látnak minden további hazai érdeklődőt is, serdülőktől juniorokig.

A korosztály magyar szereplői a tavalyi, újjászületett kadet-vébén, Szombathelyen két ezüst- és egy bronzérmet nyertek. A sikercsapat tagjai és az újonnan feltörekvők – reményeink szerint – a dorogi megmérettetést is emlékezetessé teszik.


    2019. július 22. Magdolna

Info Birkózóinknak
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráció | Új jelszó